CHP’nin Beşiktaş’taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 19:05

CHP’nin Beşiktaş’taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktı

CHP’nin Beşiktaş’taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktı
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2023 - 8:31

1740 Okuma

Ortaköy’de CHP’nin seçim çadırındaki yanma olayıyla ilgili çalışma yapan Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği polisleri, akli dengesinin bozuk olduğu belirlenen şahsı Bağcılar’da kovalamaca sonucu kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahsın, CHP’nin sosyal medyada başlattığı karalama kampanyasının aksine, ısınmak için girdiği çadırı yaktığı öğrenildi.

İHA

İstanbul’da Beşiktaş Ortaköy’de geçtiğimiz cuma günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir şahsın girdiği CHP’nin seçim çadırında bir süre sonra yanma oldu.

Çadırın muhtelif yerlerinde meydana gelen yanma kısa sürede söndürülürken, olayla ilgili emniyete şikayette bulunuldu.

CHP’den saldırı iddiası

Olayın ardından “saldırı” diyerek sosyal medyada karalama kampanyası başlatan CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından, “Ortaköy’de bulunan seçim çadırımıza saldırı düzenlenmiştir. Bu ve benzeri provokasyonlar bizim güzel günlerin gelişine olan inancımızı azaltmaz, demokrasiyi içine sindiremeyen, ülkemizi ve milletimizi kutuplaştırma girdabına sokmak isteyen bazı çevrelere fırsat vermeyeceğiz!” açıklamasını yaparken, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise sosyal medya hesabından, “Ortaköy’de seçim çadırımıza düzenlenen saldırı dolayısıyla çok üzgünüz. Emniyet mensuplarımız süreci yakından takip ediyor. Barışım ve kardeşliğin hakim olduğu yarınlar baharla birlikte gelecek.” açıklamasında bulundu.

Şahıs yakalandı

Yaşanan olayın ardından geniş çaplı çalışma başlatan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Çalışmalarda bir şahsın, çadıra girdiği içeride bir süre durduğu ve dışarıya çıktıktan sonra çadırda yanma başladığı belirlendi.

Devam eden çalışmalarda, kimliği tespit edilen akli dengesi bozuk şahıs Murat C. (28), Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından Bağcılar tramvay son durakta kovalamaca sonucu yakalandı.

CHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktı

Isınmak için girdiği çadırda karton yaktığı ortaya çıktı

Gözaltına alınan şahsın, CHP’nin “saldırı” iddiasının aksine ısınmak için girdiği çadırda yaktığı karton parçalarını söndürmeden çıkması sonucu çadırda yanma oluştuğu ortaya çıktı.

Şahsın yakalanmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sosyal medya hesabından, “Bu sabah Ortaköy’de seçim çadırımıza düzenlenen saldırıda süreci yakından takip ederek saldırganları yakalayan ve adalete teslim eden Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğümüze özverili çalışmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

CHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktı

Serbest bırakıldı: Herhangi bir örgüte kaydı olmadığı belirlendi

Öte yandan, emniyette ifadesi alınarak “mala zarar verme” suçundan adli işlemi yapılan şahıs, ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan Murat C., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şahsın, emniyette “tehdit-hakaret”, “evden hırsızlık” ve “mala zarar verme” gibi suçlardan suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Ayrıca şahsın, herhangi bir örgüte kaydının olmadığı bilgisine ulaşıldı.

CHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktıCHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktıCHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktıCHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktıCHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktıCHP'nin Beşiktaş'taki saldırı iddiası: Isınmak için çadıra giren şahsın akli dengesi bozuk şahıs çıktı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.