İsveç’ten PKK açıklaması: Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 03:30

İsveç’ten PKK açıklaması: Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var

İsveç’ten PKK açıklaması: Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var
Son Güncelleme :

27 Nisan 2023 - 8:21

1550 Okuma

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamamasının sebebinin ülkesindeki terör örgütü PKK/YPG’nin geniş faaliyetleri olduğunu söyleyen İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Bu problemle ilgilenmek için Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var” dedi.

AA

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin NATO’ya katılım süreci hakkında Dahens Nyheter gazetesine açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK/YPG ile mücadele etmek için Türkiye’ye karşı sorumluluklarının bulunduğunu ifade eden Billström, “Terör örgütü PKK’nın İsveç’te daha önceden bilinmeyen geniş faaliyetleri var. Türkiye’nin de İsveç’in NATO üyeliğini onaylamamasının nedeni bu. Bu problemle ilgilenmek için Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var” değerlendirmesinde bulundu.

PKK/YPG’nin İsveç’teki faaliyetlerine değinen Billström, “PKK’nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş. Türkiye’ye yönelik terör faaliyetlerini finanse etmek için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca uyuşturucu satışı ve İsveç toplumuna zarar veren çeşitli yollarla para toplamak için topraklarımızı üs olarak kullanıyor. Başka bir ülkede terör için kullanmaları, bizim bu faaliyetleri daha az ciddiye almamızı gerektirmez” derken 1 Haziran’da İsveç’te yürürlüğe girecek yeni terör ceza yasası ile Türkiye’nin çekincelerinin de karşılanacağını anlattı.

İsveç'ten PKK çıklaması: Türkiye'ye karşı sorumluluklarımız var

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.