Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yeni Altay’ tankını TSK’ya teslim etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 09:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yeni Altay’ tankını TSK’ya teslim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yeni Altay’ tankını TSK’ya teslim etti
Son Güncelleme :

24 Nisan 2023 - 7:51

810 Okuma

‘Yeni Altay’ tankı teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önmeli mesajlar verdi. Hedefin tam bağımsız savunma sanayii olduğunu belirten Erdoğan, savunma projelerinin toplam bütçesinin 75 milyar dolara ulaştığını söyledi.

 

Türkiye’nin yeni gurur eserlerinden birisi olan Altay tankı bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim ediliyor.

Altay tankı ilk üretilen prototipin üzerinden geçen süre zarfında, modern muharebe ortamının koşullarına uygun olarak yenilendi.

Yurt dışından temininde problem olan birçok alt sistem yerlileştirilerek, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırıldı.

‘Yeni Altay’ tankı envantere girdi

TSK’nın son yıllarda icra ettiği operasyonlar çerçevesinde edinilen tecrübelere ilişkin ilave özelliklerin kazandırıldığı milli tank “Yeni Altay” adıyla yeniden tanımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Arifiye’de ‘Yeni Altay Tankının Testler için TSK’ya Teslimi Programı Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

“Hedefimiz tam bağımsız savunma sanayii”

“Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik” diyen Erdoğan, konuşmasında “Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Bugün bu Altay tankının teslim edilmesi bize ayrı bir güzellik kattı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teslim töreninde yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Sevgili Sakaryalılar, Savunma sanayimizin değerli çalışanları, hepinizi selamlıyorum. Bugün son günü idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nızı tebrik diyorum. Akyazı’da bugün farklı törenler mi desem kutlamalar mı desem… siyasetin böyle bir özelliği var selam vermeden çıkmanın faturası ağır çıkar. Bugün bu Altay tankının teslim edilmesi bize ayrı bir güzellik kattı. Öncellikle bu tören vesilesiyle tüm şehitlerimiz Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere şükranla yad ediyorum. Bugün bir başka gurur verici projemizin; Altay tankının test için teslim törenini yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Altay' tankını TSK'ya teslim etti

“Kara aracı alanında tüm ihtiyaçlarımızı karşılar hale geldik”

Şimdiye kadar bu kapsamda pek çok araç ürettik. Çok sayıda aracın üretimini başarıyla geliştirdik. Yine fırtına obüslerini ordumuzun hizmetine sunduk. Çok geniş bir yelpazede ürün gamına sahip olduk. Bunlarla birlikte araçlarımızdaki silah sistemlerini anti tank mühimmatlarını üretiyoruz. Kara aracı alanında çok şükür tüm ihtiyaçlarımız karşılar hale geldik. Bunula da yetinmiyor dost ve müttefik ülkelere destek oluyoruz. Çatışma bölgesinde sınan araçlarımız başarılı olmuştur. Değerli arkadaşlar yeni Altay Tankı ile savunma sanayisi atılımları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Bilhassa mühendislerimiz büyük emek harcadılar. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Altay' tankını TSK'ya teslim etti

“Altay’ı yerli motor ile envanterde alacağız”

Beka kabiliyetinin de güçlendirdik. Yeni Altay 3. nesilden de öte bir hâle geldi. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız. Diğer yandan Arifiye fabrikasıyla ilgili hani diyorlar ya ‘Katar’a sattılar.’ Burada yüzde 51’i bize aittir, yüzde 49 Katar’a aittir. Bunu bilmeden yalan üstüne yalanla engel olamaya çalıştılar. Arifiye tesislerinde 400 beygir ilk yerli ve milli motorların üretim çalışmalarına başladık. İnşallah Altay’ı yerli motor ile envanterde alacağız. Yeni Altay Tankı’nın bu coğrafyada görev yapacağına inanıyorum. Projede emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Yeni Altay’ların ülkemize milletimize hayırlı olması diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Altay' tankını TSK'ya teslim etti

“Mesele inanmak, azmetmek”

Savunma Sanayinde geliştirilen her ürünün yanından çok ciddi bir emek ve sabır vardı. Büyük takdir toplayan SİHA’larımız, tanklarımız böyle ortaya çıktı. Burada işe paradigmayı değiştirmeye başladık. 20 yıl önce tabanca üretemiyorduk. Şimdi ne oldu tabancanın daniskasını üretiyoruz.. Mesele inanmak, azmetmek. Erbakan hocanın her zaman bir lafı vardır Mesele inanacaksın, sonra neticesini alacaksın. Bütün bunların envai çeşidini özel sektörde de, devlet olarak da üretir hale geldik. Bize her zaman ‘yapamayız’ diyenlere inat en iyisi yaparak yola koyulduk. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayi olarak belirledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Altay' tankını TSK'ya teslim etti

“Savunma projelerimiz 75 milyar dolarlık bir proje hacmine ulaştı”

Kendimizin imal edebileceği hiçbir ürünü dışardan lamama yoluna gittik. Daha ilk denemede pes demek yerine sonuca ve başarıya kilitlendik. 20 yılda dışa bağımlılığı yüzde 20’lere düşürdük. Savunma projelerimiz, 75 milyar dolarlık bir proje hacmine ulaştı. Geçtiğimiz sene 4 milyar 400 milyon dolar ile rekor kırdık. Sadece son bir kaç hafta içerisinde gurur kaynağı olacak projeyi mutluluğunu yaşattık. TCG Anadolu’yu denizlerle kavuşturduk. Gökbey test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdik. Bugün savunma sanayi alanından 2 binden fazla firmamız faaliyet gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Altay' tankını TSK'ya teslim etti

“Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne geçemeyecekler”

Savunma sanayinin hem milletimizin güvenliğine hem de istihdama daha da katkı yapacağına inanıyorum. Kıymetli arkadaşlar, hatırlarsanız geçmişte birileri İHA ve SİHA’ları ‘maket uçak’ olarak tabir ediyordu. Bugünde TCG Anadolu için iki bombalık ömrü var diyorlar. Bunlar bu ülkenin evladı olmaz. Bu hazımsızlık Türkiye’de siyaset yapanların her yerine girmiş. Karadeniz Gazı’nın Rus gazı zannedenler bile oldu. Siz yaptınız de niye yaptınız mı dedik. Togg’u hala ülkemizde üretilmiyor diyenleri saymıyorum. Yeni Altay Tankı konusunda çeşitli iftiralar atılması kuvvetle muhtemeldir. Hiçbir zaman yapamayacakları projeleri kötüleyeceklerdir. Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne geçemeyecekler. Eli kanlı terör örgütlerini bu ülkenin başına tekrar bela edemeyecekler. Çok daha önemli projeler ile onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Altay' tankını TSK'ya teslim etti

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.