Eyüp Kadir İnan: ‘İzmir CHP’nin kalesi’ söylemlerini doğru bulmuyorum | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 17:05

Eyüp Kadir İnan: ‘İzmir CHP’nin kalesi’ söylemlerini doğru bulmuyorum

Eyüp Kadir İnan: ‘İzmir CHP’nin kalesi’ söylemlerini doğru bulmuyorum
Son Güncelleme :

20 Nisan 2023 - 7:59

1310 Okuma

AK Parti İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Eyüp Kadir İnan, Ensonhaber’de İlker Koç’un sorularını yanıtladı. İnan, “Ben doğma büyüme İzmir’liyim. Şehrimizin insanlarını iyi biliriz. ‘İzmir CHP’nin kalesi’ söylemlerini çok doğru bulmuyorum.” dedi.

ensonhaber.com

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere gün sayarken, milletvekili adaylarının nabız yoklamaları da sürüyor.

Çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Eyüp Kadir İnan da bu kapsamda Ensonhaber’e konuk oldu.

İnan, İlker Koç’un sorularını yanıtladı.

” ‘İzmir CHP’nin kalesi’ söylemlerini çok doğru bulmuyorum”

Koç’un “İzmir CHP’nin kalesi olarak biliniyor. Oradaki seçmenle kurduğunuz diyaloglarda nasıl reaksiyonlar alıyorsunuz?” sorusunu İnan şöyle cevapladı:

“Ben İzmir’liyim. Doğma büyüme İzmir’liyim. Evim, işyerim, gençliğim, herşeyim İzmir’de. Bundan önceki siyasi görevlerimin hepsi İzmir’de oldu. Daha önce de İzmir Gençlik Kolları başkanıydım. O nedenle biz şehrimizin insanlarını iyi biliriz. Bu kenti çok seviyoruz. Bu zamana kadar yerel seçimler olmak üzere birçok seçime girdik. En son yerel seçimde yüzde 40’a varan bir oy aldık. 1 milyon 100 bin İzmirli hemşehrimiz, AK Parti’ye oy verdi. O nedenle ben bu ‘kale’ söylemlerini çok doğru bulmuyorum.”

“İnşallah bu seçimde rekor bir oyla parlamentoya milletvekillerimizi uğurlayacağız”

İnan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabi seçimi kazanamadık orası ayrı. Ama İzmir’de AK Parti’nin ikinci olma durumunu önceki seçimde yaşadık. Ama inşallah bu seçimde rekor bir oyla parlamentoya milletvekillerimizi uğurlayacağız.”

Eyüp Kadir İnan: 'İzmir CHP'nin kalesi' söylemlerini doğru bulmuyorum

İlker Koç, İnan’a, “İzmir’in kronikleşmiş sorunları var. Mesela
İstanbul’dan geldiğimizde ilk olarak burnumuza ağır bir koku çarpar. Bu
ve buna benzer problemler için sizin ne gibi tespitleriniz var? İzmir
halkına bu konulardaki vaatleriniz neler?” sorusunu yöneltti.

“Yerel yönetimler İzmir’de en kötü dönemini yaşıyor”

İnan ise bu soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Bahsettiğiniz konular aslında belediye ile alakalı. Yerel yönetimlerle alakalı birşey. Son 25 yıldır İzmir’i yöneten parti ve zihniyet belli, CHP tarafından yönetiliyor. Diğer şehirlerimiz yerel yönetimler açısından çok önemli adımlar atarken, maalesef İzmir’de tam tersi bir durum söz konusu. Hem şehircilik, hem trafik, hem de çevre açısından gerçekten yerel yönetimler en kötü dönemini yaşıyor İzmir’de.”

“CHP zihniyetinde ‘İstemezük’ anlayışı, ‘takoz siyaseti’ anlayışı var”

İnan sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Tabi bu zamana kadar AK Parti iktidarındaki hükümetin yapmış olduğu icraatler olmasaydı, gerçekten İzmir durma noktasına gelirdi. Örnek verecek olursak; Konak Tüneli olsun, çevreyolu olsun, açtığımız yeni hastaneler olsun ve yapılan diğer icraatler olsun, gerçekten bu projeler İzmir’e nefes aldırdı. İnşallah 2023 seçimlerinde İzmir’e elimiz dolu projelerle gelicez. Ama burada esas iş yerel yönetimlere düşüyor. ‘İstemezük’ anlayışı, ‘takoz siyaseti’ anlayışı bugünkü CHP yerel yönetimlerinin zihniyetinde çok fazlasıyla var. Ama biz 14 Mayıs’tan sonra şehrimizde üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız.”

Eyüp Kadir İnan: 'İzmir CHP'nin kalesi' söylemlerini doğru bulmuyorum

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.