Romanya, ABD’den F-35 savaş uçağı satın alacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

8 Mayıs 2024 - 03:54

Romanya, ABD’den F-35 savaş uçağı satın alacak

Romanya, ABD’den F-35 savaş uçağı satın alacak
Son Güncelleme :

12 Nisan 2023 - 8:32

940 Okuma

Yüksek Savunma Konseyi, modernizasyon sürecinin, F-35 jetlerinin satın alınmasıyla devam edeceğini söyledi.

Romanya, hava savunmasını güçlendirmek için F-35 savaş uçaklarını satın almayı hedefliyor.

Açıklama, ülkenin Yüksek Savunma Konseyi (CSAT) tarafından yapıldı:

“Savunma politikası hedefleri için kilit önemde”

Bir NATO ve AB devleti olarak taahhütlerimizin bir parçası olarak sağlam, güvenilir, birlikte çalışabilir, esnek ve verimli hava savunma harekat yeteneklerine sahip olmak, Romanya’nın savunma politikası hedeflerine ulaşması için kilit önemdedir.

“Modernizasyon, F-35’lerle devam edecek”

Açıklamanın devamında, “Hava kuvvetlerinin modernizasyon süreci, son nesil F-35 jetlerinin satın alınmasıyla devam edecek.” denildi.

Romanya, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrası bu yıl savunma harcamalarını gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 2’sinden yüzde 2,5’ine çıkardı.

Romanya Devlet Başkanı sinyali verdi

Ancak CSAT, F-35 tedarikinin zamanlaması ve sayısı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Geçen yıl, Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, ABD’li silah üreticisi Lockheed Martin’in ürettiği F-35 uçaklarını almayı değerlendirdiklerini açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.