Konya’da çöp evde bulunan bebeğe devlet bakacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 01:26

Konya’da çöp evde bulunan bebeğe devlet bakacak

Konya’da çöp evde bulunan bebeğe devlet bakacak
Son Güncelleme :

06 Nisan 2023 - 13:38

970 Okuma

Konya’da çöplerle dolu evde yalnız bulunan Fatma G.’nin 1,5 yaşındaki kızı Asel, tedavisinin ardından savcılığın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvasına yerleştirilerek, koruma altına alındı.

DHA

Konya’nın Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi 30 Ağustos Sokak’taki Manolya Apartmanı’nda yaşayanlar, Fatma G.’nin kiracı olarak oturduğu teras kattan çocuk ağlama sesi duydu.

Bunun üzerine Fatma G.’nin ev sahibinin de aralarında olduğu apartman sakinleri, boş olan yan daireden terasa çıktı.

Ardından terasın duvarından atlayıp açık olan balkon kapısından Fatma G.’nin evine giren komşuları, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Bebeği bitkin halde buldular

Her odası çöple dolu evin yatak odasında Fatma G.’nin kızı 1,5 yaşındaki Asel, yerde bitkin halde yatarken bulundu.

2 biberon su verip, minik Asel’i besleyen komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Asel, ihbarla çağrılan ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocuk hastanede tedavi gördü

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Fatma G., polis tarafından gözaltına alındı.

İfadesinin ardından serbest bırakılan ve hastanede tedavi gören kızına refakat eden Fatma G.’nin, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ‘Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması bekleniyor.

Konya'da çöp evde bulunan bebeğe devlet bakacak

Asel koruma altına alındı

Sağlık durumu iyi olan sadece besin yetersizliği nedeniyle gıda takviyesi alan Asel, tedavisinin ardından taburcu oldu. Minik Asel, soruşturma kapsamında savcılığın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvasına yerleştirilerek, koruma altına alındı.

Konya'da çöp evde bulunan bebeğe devlet bakacakKonya'da çöp evde bulunan bebeğe devlet bakacak

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.