Joe Biden’ın Finlandiya mesajı: Gurur duyuyorum | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 09:16

Joe Biden’ın Finlandiya mesajı: Gurur duyuyorum

Joe Biden’ın Finlandiya mesajı: Gurur duyuyorum
Son Güncelleme :

04 Nisan 2023 - 20:43

1030 Okuma

ABD Başkanı Biden, İskandinav ülkesinin NATO üyeliğini yorumladı. Biden, İsveç’i de karşılamayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

AA

Finlandiya’nın NATO’nun 31. üyesi olmasına ilişkin ABD Başkanı Joe Biden’dan değerlendirme geldi.

Biden, yazılı açıklamasında, “Bugün, Finlandiya’yı NATO’nun 31. müttefiki olarak karşılamaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Truman’ın sözlerini hatırlattı

Biden, 74 yıl önce bugün ABD ve diğer 11 ülkenin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nü kurmak için bir araya geldiklerinde dönemin başkanı Harry Truman’ın “Gelecekte kaçınılmaz bir şey varsa, o da dünya halkının özgürlük ve barış için olan iradesidir.” sözlerini hatırlattı.

“İsveç’i sabırsızlıkla bekliyorum”

Bir yıldan kısa süreyle Finlandiya’nın üyeliğinin, NATO’nun modern tarihindeki en hızlı onaylanma süreci olduğuna dikkati çeken Biden, İsveç’i de en kısa sürede NATO üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.

Biden, bu kapsamda Türkiye ve Macaristan’ı, İsveç’in onay sürecini gecikmeden tamamlamaya teşvik ettiğini söyledi.

“Putin Avrupa’yı ve NATO’yu bölebileceğini düşündü”

ABD Başkanı Biden, şu ifadeleri kullandı:

“(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Ukrayna halkına karşı acımasız saldırı savaşını başlattığında, Avrupa’yı ve NATO’yu bölebileceğini düşündü. Yanıldı.

Bugün, her zamankinden daha fazla birleşmiş durumdayız ve birlikte -en yeni müttefikimiz Finlandiya ile güçlenmiş bir şekilde- transatlantik güvenliğini korumaya, NATO topraklarının her bir santimini savunmaya ve karşılaştığımız her türlü zorluğun üstesinden gelmeye devam edeceğiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.