Belarus ordusunun savaşa hazırlığı için denetim yapıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 18:16

Belarus ordusunun savaşa hazırlığı için denetim yapıldı

Belarus ordusunun savaşa hazırlığı için denetim yapıldı
Son Güncelleme :

03 Nisan 2023 - 18:37

980 Okuma

Askeri birlikler, hedeflere yönelik görevleri vaktinde yerine getirmeye hazır olup olmadıklarıyla ilgili denetlendi.

Rusya’nın taktik nükleer silah konuşlandıracağı Belarus’ta hareketli saatler yaşandı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Belarus’a taktik nükleer silah yerleştireceğiz. Burada olağan dışı bir şey yok.” demişti.

Savaşa hazırlık denetimi

Bu ifadelerden günler sonra açıklama yapan Belarus Savunma Bakanlığı, orduda savaşa hazırlık denetlemesinin yapıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, denetleme faaliyetlerinin karmaşık karaktere sahip olduğu belirtildi.

Askeri birlikler mercek altında

Denetlemenin, en yüksek derecede savaşa hazırlık durumuna geçildiğinde komutanların alt askeri birimlerinin yeteneklerini belirlemeye yönelik eylemlerini içerdiği aktarıldı.

Askeri birliklerin, amaçlarına uygun görevleri zamanında yerine getirmeye hazır olup olmadığının kontrol edildiği ifade edildi.

Belarus üzerinden saldırı söylentileri

Denetim sırasında askeri teçhizatın hareketinin, kamuya açık yollarda ve arazilerde sivil araçların hareketini geçici olarak kısıtlayabileceği kaydedildi.

Rus ordusunun, bahar aylarında Ukrayna’ya yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği ve bunun için Belarus üzerinden harekete geçebileceği konuşuluyor.

Ukrayna: Provokatif adım

Kiev yönetimi, Putin’in Belarus’a nükleer silah yerleştirme kararının uluslararası güvenlik sistemini baltaladığını ve provokatif bir adım olduğunu söylüyor.

Ukrayna’dan yapılan açıklamada ayrıca, “Belarus, nükleer anlamda rehin alındı.” denilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.