Kahramanmaraş’ta kaybolan Seda Öğretmen kimsesizler mezarlığında bulundu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 17:55

Kahramanmaraş’ta kaybolan Seda Öğretmen kimsesizler mezarlığında bulundu

Kahramanmaraş’ta kaybolan Seda Öğretmen kimsesizler mezarlığında bulundu
Son Güncelleme :

01 Nisan 2023 - 9:47

760 Okuma

Depremin merkezinde yıkılan evinin enkazında bulunamayan İngilizce öğretmeni Seda Erbaş, toprağa verildiği mezarlıktan çıkarılarak Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı.

DHA

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremde İngilizce öğretmeni 26 yaşındaki Seda Erbaş, Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesi’nde yıkılan Esen Çam Sitesi B Blok’taki evinin enkazında eşi 27 yaşındaki Bayram Erbaş ile birlikte kaldı.

Bayram Erbaş, enkazdan yaralı kurtarılırken, eşi Seda Erbaş’tan bir daha haber alınamadı.

Depremden sonra ilk 30 gün Seda Erbaş’ı hastanelerde arayan ailesi, bir sonuca ulaşamayınca DNA örneği verdi.

DNA testiyle bulundu

Seda’nın babası Sedat Boran’dan alınan DNA örneği sonrası çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Seda Öğretmen’in Onikişubat ilçesinde depremde hayatını kaybedenlerin toprağa verildiği mezarlıkta olduğu tespit edildi.

Cenazesi memleketine taşındı

Acı haberi alan ailesi, Kahramanmaraş Başsavcılığı’nın izni ile kızlarını Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine getirmek için cenazesini mezarlıktan çıkarttı.

Erbaş’ın cansız bedeni ilçeye bağlı Kovalı Mahallesi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Erbaş’ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Erbaş’ın cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

“En azından cenazemize kavuştuk”

Erbaş’ın kuzeni Selçuk Boran, şunları söyledi:

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminde yeğenimiz Seda Erbaş’ı kaybettik. Daha doğrusu yaralı olarak çıkarıldığı söylendi. Yaklaşık 50 gündür kendisinden haber alamıyorduk. Babası Sedat Boran, DNA örneği verdi, kötü haberini aldık. En azından cenazemize kavuştuk. Kovalı köyünde bugün defin işlemelerini yaptık. Allah bir daha memleketimize böyle acılar yaşatmasın. Bütün ölenlere rahmet diliyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.