Sözcü’nün doğalgaz keşfi hazımsızlığı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 12:14

Sözcü’nün doğalgaz keşfi hazımsızlığı

Sözcü’nün doğalgaz keşfi hazımsızlığı
Son Güncelleme :

29 Aralık 2022 - 9:04

2300 Okuma

Sözcü gazetesi, eski tarihli rezerv keşif haberlerini manşetine taşıyarak Türkiye’nin Karadeniz’deki tarihi 1 trilyon dolar değerindeki keşfini hafife aldı.

Türkiye enerji alanında tarihinin en önemili döneminden geçiyor.

 

Oluşturulan sondaj ve sismik tarama gemi filosu ile Karadeniz ve Akdeniz’de tarihi araçtırmalar yapılıyor.

Keşifler art arda geliyor

Bu çalışmaların neticesinde Karadeniz’de geçtiğimiz yıl bulunan 540 milyar metreküp doğalgaz rezervine ek yeni keşifler ardı sıra geliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervi daha keşfettiğini açıkladı.

Muhalefette rahatsızlığa neden oldu

Türkiye’de büyük sevinçle karşılanan müjde bazı kesimleri rahatsız etti.

 

Konudan en büyük rahatsızlığı duyan Sözcü gazetesi gelişmeyi manşetine taşıdı.

 

Büyük çabalarla yapılan çalışmalar neticesinde ulaşılan ve 2023’te kullanıma sunulması beklenen tarihi ve ciddi miktardaki keşifleri hafife alan gazete, yıllar önce gazetelerin manşetlerinede yer verilmiş keşif haberlerini hatırlattı.

“Yıllardır aynı gazı aynı petrolü buluyoruz”

“Yıllardır aynı gazı aynı petrolü buluyoruz” başlığıyla verilen haberde, 1957’de Tarakya’da, 1958’de Siirt’te, 1960’ta Adana’da bulunan cüzi miktarlı keşif manşetlerine yer verildi.

“65 yıl önce de gaz bulunuyordu”

Eski tarihli gazete küpürleri sıralanan haberde, “65 yıl önce de iktidarlar petrol ve doğalgaz müjdeleri veriyordu.” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.