Kremlin: Zelensky’nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç çıkmaz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Mayıs 2024 - 06:53

Kremlin: Zelensky’nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç çıkmaz

Kremlin: Zelensky’nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç çıkmaz
Son Güncelleme :

21 Aralık 2022 - 17:36

1300 Okuma

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç beklemediklerini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

 

Rusya’nın Donetsk’e ilave hava savunma sistemleri sevkiyatı yapıp yapmayacağına yönelik bir soruyu yanıtlayan Peskov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk’deki durumun oldukça zorlu olduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı da durumu daha iyiye çevirmek için gerekli her adımı atıyor.” diye konuştu.

“Kapsamlı bir toplantı gerçekleşecek”

Putin’in bugün Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileriyle kapsamlı bir toplantı yapacağını belirten Peskov, “Putin, önemli ve uzun bir konuşma yapacak. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da toplantıda sunum yapacak.” dedi.

 

“Zelensky’nin ziyaretinden olumlu bir sonuç çıkmaz”

Rusya’nın, Zelensky’nin ABD ziyaretinden olumlu bir sonuç bekleyip beklemediğine yönelik bir soruyu yanıtlayan Peskov, “Hayır.” ifadesini kullandı.

 

ABD’nin Ukrayna’ya yönelik yeni silah sevkiyatlarıyla ilgili tepkisini de dile getiren Peskov, “Silah sevkiyatı devam ederken sevk edilen silahların çeşitliliği genişliyor. Bütün bunlar elbette çatışmanın daha olumsuz bir hal almasına neden oluyor ve bu Ukrayna için iyi değil.” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.