Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Senegalli mevkidaşıyla ortak açıklama | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Aralık 2023 - 13:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Senegalli mevkidaşıyla ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Senegalli mevkidaşıyla ortak açıklama
Son Güncelleme :

21 Aralık 2022 - 18:30

930 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile yaptığı ortak basın açıklamasında “FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle müşterek mücadeleyi de ele aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Beştepe’de bir araya geldi.

 

Karşılamada tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Senagal Cumhurbaşkanı Sall iki ülkenin bayrakları önünde poz verdi.

“FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi ele aldık”

Görüşmeler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sall’in birlikte basın açıklaması yaptı.

 

“FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle müşterek mücadeleyi de ele aldık” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Senegal ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz yükseliş eğilimi gösteriyor. Enerji, çelik üretimi, hazır beton üretimi alanlarında projeler üstleniyoruz. Senegal ile kalkınma planı gerçekleştiriyoruz. Eğitim alanında Senegalli öğrencilerimize lisans ve lisans üstünde burs vermeye devam ediyoruz. Senegal halkının yanında olmayı sürdüreceğiz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Senegalli mevkidaşıyla ortak açıklama VİDEO

 

 

Sall, Türkiye’yi takdir etti

Senegal Cumhurbaşkanı Sall ise konuşmasında Türkiye’yi takdir ederek, Karadeniz’deki tahıl anlaşmasının imzalanmasıyla küresel gıda krizinin önüne geçildiğini söyledi.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.