KARŞIYAKA’YA MUTFAK SANATLARI MERKEZİ GELİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

14 Ekim 2024 - 18:15

KARŞIYAKA’YA MUTFAK SANATLARI MERKEZİ GELİYOR

KARŞIYAKA’YA MUTFAK SANATLARI MERKEZİ GELİYOR
Son Güncelleme :

13 Aralık 2022 - 10:38

840 Okuma

Karşıyaka Belediyesi, Ege’nin kadim mutfak kültürünün tanıtımına ve gelişimine katkı sunmak,
gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirerek istihdama destek sağlamak ve şehre yeni bir sosyal
aktivite alanı kazandırmak amacıyla “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi” projesini yaşama geçiriyor.
Atakent’teki Gondol Kafe’nin yan tarafında yapım çalışmaları devam eden merkez, yeni yılda Karşıyaka
Belediyesi Kent A.Ş. ile Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğinde
faaliyetlerine başlayacak.
NELER OLACAK?
Eğitim ve etkinlik odaklı bir tesis olarak düzenlenen Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde teknolojik
donanıma sahip çok amaçlı bir ‘Yemek Atölyesi’ olacak. Öğrenciler ve kursiyerler, burada çeşitli
gastronomik kimlikleri deneyimleyerek öğrenebilecek. Ayrıca merkezde, deneyimli şefler eşliğinde
pastacılık alanının inceliklerine dair pratik derslerin görüleceği ve sunum yöntemlerinin öğrenileceği bir
‘Tatlı ve Unlu Mamüller Atölyesi’ yer alacak. Akademi öğrencilerinin ve kursiyerlerin teorik eğitimlerini
tamamlayacakları, alanları ile ilgili dersleri görecekleri, bunun yanında teknolojik anlamda da
desteklenmiş olan bir ‘Teorik Sınıf’ bölümü oluşturulacak. Mutfak sanatları ile ilgili çeşitli objelerin ve
bilgilendirmelerin sergileneceği bir ‘Sergi ve Müze Alanı’ yapılacak. Bir de ‘Açık Etkinlik Alanı’
düzenlenerek; çeşitli atölye çalışmalarının, tadım organizasyonlarının ve talebe yönelik sosyal
aktivitelerin yapılabileceği keyifli bir ortam yaratılacak.
SEKTÖRE KATKI
Ocak ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki tüm
eğitim programları Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri
tarafından hazırlanacak. Bu kapsamda Aşçılık Mutfağı, Pastacılık Mutfağı, Barista Eğitimi, Restoran ve
Kafe İşletmeciliği ve Servis Elemanı Eğitimi gibi başlıklarda programlar gerçekleştirilecek.
Bu sayede sektöre nitelikli ve kalifiye insan yetiştirilecek, istihdama katkı sunulacak. Uzun süreli
sertifikalı eğitimlerin yanı sıra bir günlük kısa hobi kursları da verilecek. Hayatı her aşamasından
insanın gastronominin incelikleriyle tanışması, mutfak kültürünün güçlendirilmesi amaçlanacak.
ÇEKİM ALANI
Öte yandan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, düzenlenecek festivaller ve etkinlikler ile gastronomi
konseptli çekim alanı olacak. Daha önce gerçekleştirilmiş olan Karşıyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali
ve Karşıyaka Ege Otları Festivali devam ettirilirken, bunlara İzmir Mutfak Mozaiği Kültür Festivali gibi
yeni organizasyonlar da eklenecek. Öte yandan, merkez ile ilgili bir Youtube kanalı kurulacak olup, bu
kanal için çekim yapılan eğitimler bu kanal üzerinden yayınlanacak.
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin Karşıyaka’ya değer katacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.
Cemil Tugay, “Kısa sürede hazırlıklarını tamamlamayı planladığımız merkez ile gastronomi alanına
yönelik olarak hem amatör katılımcılara hem de profesyonellere yönelik hizmetler üreteceğiz. Bunun
yanı sıra merkezimiz Karşıyaka’ya yeni bir sembol ve sosyal aktivite alanı olacak. Kentimize şimdiden
hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.