Abdülhamid Han gemisi, Akdeniz’de sondaja başladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:41

Abdülhamid Han gemisi, Akdeniz’de sondaja başladı

Abdülhamid Han gemisi, Akdeniz’de sondaja başladı
Son Güncelleme :

06 Aralık 2022 - 7:14

760 Okuma

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin Akdeniz’de bulunan Taşucu-1 kuyusunda sondaja başladığını duyurdu.

Türkiye’nin Mavi Vatan’da sondaj çalışmaları, ülkemizin 4’üncü gemisi olan Abdülhamid Han ile devam ediyor.

 

Son olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin Akdeniz’de bulunan Taşucu-1 kuyusunda sondaja başladığını bildirdi.

“Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Akdeniz’de, Taşucu-1 kuyusunda sondaja başladı”

TPAO’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Akdeniz’de, Taşucu-1 kuyusunda sondaja başladı. Bağımsız enerji, güçlü Türkiye hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Öte yandan Abdülhamid Han; Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olma özelliğini taşıyor.

 

12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabiliyor

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor.

 

AA’nın aktardığına göre çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.