İranlı kadın, İzmir’deki Türk kadınlarına tek tek not uzattı! Gören herkes aynı tepkiyi verdi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 02:30

İranlı kadın, İzmir’deki Türk kadınlarına tek tek not uzattı! Gören herkes aynı tepkiyi verdi

İranlı kadın, İzmir’deki Türk kadınlarına tek tek not uzattı! Gören herkes aynı tepkiyi verdi
Son Güncelleme :

24 Kasım 2022 - 17:26

930 Okuma

Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülkede infiale neden oldu. Amini’nin vefatının ardından ülkede başlayan protestolar ise tüm hızıyla devam ediyor.

TEPKİLERE HER GÜN BİR YENİSİ EKLENİYOR

Sadece İran’la sınırlı kalmayan protestolar kendini dünyanın hemen her noktasında küçük büyük göstermeyi sürdürüyor. Konserlerde, futbol sahalarında, sokaklarda ve sosyal medyada süren tepkilere her gün bir yenisi ekleniyor.

İZMİR’İN FARKLI NOKTALARINDA KADINLARA DAĞITTI

Sosyal medyada yayınlanan bir video içeriği itibariyle oldukça dikkat çekti. Söz konusu videoda, İranlı kadın kendi hazırladığı tokaları yine kendi hazırladığı notla birlikte, İzmir’in farklı noktalarında gördüğü kadınlara ikonik olan yumruk selamıyla birlikte verdi.

“SAÇINIZIN DALGALANMASI İRAN’DA SUÇ”

İranlı kadının avucundaki toka ve notu gören kadınların aynı anda hem mutluluk hem üzüntü yaşaması kameraya yansıdı. Kadının hazırladığı notta yazan cümle ise şöyleydi; “Saçınızın rüzgarda dalgalanmasının İran’da suç olduğunu biliyor musunuz?” Bu cümleyi gören herkesin yüzünde buruk bir gülümseme belirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Videonun sonunda İranlı kadının hediye ettiği tokaların İzmirli kadınların kafalarına takıldığı anlar izleyenleri duygulandırdı.

Barış Yahya Çinçin

Gündem Editörü Haberler.com – Yaşam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.