AB Komisyonu’nun doğalgazda tavan fiyat teklifi belli oldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 04:32

AB Komisyonu’nun doğalgazda tavan fiyat teklifi belli oldu

AB Komisyonu’nun doğalgazda tavan fiyat teklifi belli oldu
Son Güncelleme :

24 Kasım 2022 - 8:03

1020 Okuma

AB Komisyonu, uzun zamandır gündemde olan doğalgazda tavan fiyat uygulaması için rakam vererek, vadeli doğalgaz fiyatında megavatsaat başına 275 euro teklif etti.

Rusya-Ukrayna savaşının yükselttiği doğalgaz fiyatındaki artışı durdurmak için Avrupa tarafında görüşmeler ve formül önerileri devam ediyor.

 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, vadeli doğalgaz fiyatında megavatsaat başına 275 euro tavan fiyat uygulanmasını gündeme teklifini getirdi.

Tavan fiyat, kasım vadeli gaz kontratına uygulanacak

AB Komisyonu’nun hazırladığı teklife göre, Avrupa’da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF’de işlem gören kasım vadeli gaz kontratına tavan fiyat uygulanacak.

24 Kasım’da toplantı var

AB ülkelerinin enerji bakanları, Komisyon’un söz konusu teklifini değerlendirmek üzere 24 Kasım’da bir araya gelecek.

 

Doğalgaz fiyatı 340 euroya kadar çıkmıştı

AA’nın haberine göre, TTF’de işlem gören vadeli gaz kontrat fiyatı, ağustosta megavatsaat başına 340 euroya kadar çıkarken bugün ise 119,5 eurodan işlem görüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.