Şehir magandaları parktaki palmiye ağacını yaktı! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

22 Mart 2025 - 15:48

Şehir magandaları parktaki palmiye ağacını yaktı! 

Şehir magandaları parktaki palmiye ağacını yaktı! 
Son Güncelleme :

22 Kasım 2022 - 10:04

1080 Okuma

Ödemiş’te Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiye ağacı şehir magandaları tarafından yakıldı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, vicdanları sızlatan bu saldırıya tepki gösterdi.  

Vandallığın son kurbanı Zafer Mahallesi’nde yer alan Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiye ağacı oldu. Parkın ortasında bulunan ağaç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı. 

Ödemiş Belediyesi tarafından 2020 yılında yeni bir soluk alma alanı olarak Ödemişlilerin hizmetine sunulan ve içerisinde Eğitim Şehitleri Anıtı’nın da yer aldığı parkta yakılan palmiye ağacının halini gören mahalle sakinleri üzüntülerini dile getirdi.  

Saldırıyı kınayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Şehir magandalarının parklarımızda ve halkımızın ortak kullanım alanlarında verdikleri zararları üzülerek görüyoruz ancak ilk kez böyle bir vicdansızlığa tanıklık ettik. Burada parkın ortasında yer alan palmiye ağacı kendini bilmez kişi ya da kişilerce yakılmış, çevremizi güzelleştiren bir canlıya kast edilmiştir. 

Bizler imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek şehrimizi daha da güzelleştirmeye çalışırken böyle vandallıklar derinden üzmekte ve endişe vermektedir. Özellikle Öğretmenler Günü’nü karşılamaya hazırladığımız bu haftaya böyle kötü görüntülerle başlamak ayrıca üzücüdür. 

Yapan kişi ya da kişileri Ödemiş Halkı adına kınıyoruz. Konunun aydınlatılması için takipçisi olacağız ve gerekli hukukî girişimleri başlatacağız. Çocuklarımızın gönüllerince oynadığı, halkımızın soluk aldığı parklarımızı ve meydanlarımızı temizlemek bizim görevimiz olsa temiz tutmak ve zarar vermemek de hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizlere yakışan bu ortak alanları korumaktır.  

Hemşehrilerimizin de bu bilince sahip olduklarını biliyor, bundan sonra böyle üzücü olayları yaşamamayı diliyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.