Fransa: İran’da tutuklu bulunan Fransız vatandaşı sayısı 7’ye ulaştı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 07:39

Fransa: İran’da tutuklu bulunan Fransız vatandaşı sayısı 7’ye ulaştı

Fransa: İran’da tutuklu bulunan Fransız vatandaşı sayısı 7’ye ulaştı
Son Güncelleme :

13 Kasım 2022 - 10:00

740 Okuma

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İran’da tutuklu bulunan Fransız vatandaşı sayısının 7 yükseldiğini açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İran’da tutuklu bulunan Fransız vatandaşlarına ilişkin yeni açıklama yaptı.

“İran cezaevlerinde tutuklu bulunan toplam Fransız vatandaşı sayısı 7’ye ulaştı”

Le Parisien gazetesine konuşan Colonna, “Bugün 2 Fransız vatandaşı daha İranlı yetkililer tarafından tutuklandı ve İran cezaevlerinde tutuklu bulunan toplam Fransız vatandaşı sayısı 7’ye ulaştı. İran’da diğer vatandaşlarımızın tutuklanmasından korkuyoruz” dedi.

İHA’nın haberine göre, 30 Eylül’de İran güvenlik güçleri Mahsa Amini için düzenlenen protestolara katıldıkları gerekçesiyle 9 yabancıyı tutuklamıştı.

“5 vatandaşımızın serbest bırakılması için temasta bulunacağım”

Fransız Bakan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile tutuklular hakkında görüşeceğini belirterek, “Bugün, İran Dışişleri Bakanı ile İran’da tutuklu bulunan 5 vatandaşımızın serbest bırakılması için temasta bulunacağım” demişti.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.