Nureddin Nebati: Ticari kredi faizleri yüzde 30’dan yüzde 18’lere geriledi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 01:41

Nureddin Nebati: Ticari kredi faizleri yüzde 30’dan yüzde 18’lere geriledi

Nureddin Nebati: Ticari kredi faizleri yüzde 30’dan yüzde 18’lere geriledi
Son Güncelleme :

08 Kasım 2022 - 13:40

950 Okuma

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, iş dünyasına yapılan kredi uygulamalarını ve ekonomiye sağlanan destekleri aktaran bir mesaj yayınladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter adresinden yayınladığı mesajında, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında, büyümeyi sürdürülebilir kılmak ve istihdam artışını desteklemek hedefiyle, üretimi artırmaya yönelik, anti-enflasyonist kredi politikalarının uygulanmaya devam edildiğini belirtti.

“Ticari kredi faizleri düştü”

Bakan Nebati mesajında, “Bu kapsamda, işletmelerimizin enflasyonun oldukça altında, düşük maliyetle ticari kredilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Nitekim, temmuz sonunda ticari kredi faizleri yüzde 30 civarındayken, şimdi yüzde 18’lere gerilemiştir.” açıklamasında bulundu.

“Ekim ayında ticari kredi büyümesi yüzde 74,9 oldu”

Nebati, kredi hacmi eli ilgili bilgi vererek, Uyguladığımız politikalar sonucunda sağlanan güçlü kredi büyümesinde, ticari kredilerin ağırlığı yüksektir. Bankacılık sektörünün kredi hacmi ekim sonu itibarıyla yıllık yüzde 68,2 artarken, aynı dönemde ticari kredi büyümesiyse yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşmiştir.” açıklamasını yaptı.

 

Nureddin Nebati

“KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyüdü”

İstihdam önceliğini de dile getiren Nebati, “Ekonomimizin bel kemiği olan ve milyonlarca insanımıza istihdam sağlamaya devam eden KOBİ’lerimizin de kredilere kolay erişimini önemsiyor ve önceliklendiriyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyümüştür.” diyerek, küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edileceğini de aktarıyor.

 

Nureddin Nebati

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN