Bitlis’te kuduz köpeklerin saldırı sonrası aşı çalışması | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:43

Bitlis’te kuduz köpeklerin saldırı sonrası aşı çalışması

Bitlis’te kuduz köpeklerin saldırı sonrası aşı çalışması
Son Güncelleme :

02 Kasım 2022 - 14:37

920 Okuma

Göldüzü köyünde sokak köpeklerinin ısırdığı ve kuduz teşhisiyle Ankara’ya sevk edilen 2 çocuğun tedavileri devam ederken, ekipler, ilçe merkezi ve köydeki hayvanlara kuduz aşısı yaptı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde yaşayan Polat Ergün (10) ve Mustafa Erçetin (12), bir hafta önce sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

 

Yaralanan çocuklar, kaldırıldıkları Adilcevaz Onkoloji Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından doktorların kuduz teşhisi koymasıyla dün Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’ne sevk edildi.

Sokak köpekleri ile kedilere kuduz aşısı yapıldı

Çocuklardan Erçetin’in sağlık durumu ciddiyetini korurken, Ergün’ün ise iyi olduğu belirtildi.

 

Olayın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler, belediye personelleri ile ilçe merkezi ve köydeki sokak köpekleri ve kedilere kuduz aşısı yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.