Biden, petrol şirketlerini uyardı: Maliyetler düşmezse kısıtlamalar uygulanacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 05:25

Biden, petrol şirketlerini uyardı: Maliyetler düşmezse kısıtlamalar uygulanacak

Biden, petrol şirketlerini uyardı: Maliyetler düşmezse kısıtlamalar uygulanacak
Son Güncelleme :

01 Kasım 2022 - 12:08

730 Okuma

ABD Başkanı Joe Biden, dün petrol ve doğalgaz şirketlerine aşırı karlarını Amerika vatandaşları için maliyetleri düşürmek ve üretimi artırmak üzere kullanmaları ya da daha yüksek vergi ödemeleri çağrısında bulundu.

Biden, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, enflasyon nedeniyle endişeli olan Amerikalılar arabalarının depolarını doldurmak için yüksek ücretler öderken büyük karlar elde eden başlıca petrol şirketlerini eleştirdi.

Biden, petrol sektörünün “Amerika’ya yatırım yapma ve Amerikalı insanlara destek olma taahhüdünü yerine getirmediğini” ve şirketlerin “adil bir kar” elde etmediğini, “karlarının inanılamayacak kadar yüksek olduğunu” söyledi.

Biden, Ukrayna’daki savaşa atıfta bulunarak “Karları, savaştan kaynaklanan aşırı bir durum” dedi ve şirketlerin harekete geçmek zorunda olduklarını söyledi.

“İnanılmaz bir durum olduğunu düşünüyorum. Bu karları müşterilere yansıtsalar yakıt fiyatları yaklaşık 50 sent düşer” diyen Biden “Bunu yapmazlarsa, aşırı karları için daha yüksek vergi ödeyecekler ve daha farklı kısıtlamalar ile karşı karşıya kalacaklar. Bu şirketlerin savaştan kar elde etmeyi durdurmasının vakti geldi” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.