Somali’deki terör saldırısında can kaybı sayısı 120’ye yükseldi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 09:15

Somali’deki terör saldırısında can kaybı sayısı 120’ye yükseldi

Somali’deki terör saldırısında can kaybı sayısı 120’ye yükseldi
Son Güncelleme :

31 Ekim 2022 - 17:53

850 Okuma

Somali’de Eğitim Bakanlığına düzenlenen bombalı saldırıda can kaybı Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Eğitim Bakanlığına bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırının bilançosu ağırlaşıyor.

Somali Sağlık Bakanı Ali Haji Aden, hayatını kaybedenlerin sayısının 120’ye yükseldiğini, yaralı 150 kişinin ise hastanedeki tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.

Somali’de Eğitim Bakanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda can kaybı 120’ye yükseldi.

EŞ ŞEBAB SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Ülkedeki en ölümcül saldırılardan biriyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Mahmud, “Tüm mağdurları tedavilerinin sağlanması için yurt dışına gönderemediğimiz için, uluslararası ortaklarımızdan ve dünyadaki Müslümanlardan buraya doktor göndermelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, terör örgütü El Kaide bağlantılı Eş Şebab saldırıyı üstlendiklerini duyurmuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.