Türkiye’nin ilk doğalgaz depolama tesisinde kapasite artırılıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 09:02

Türkiye’nin ilk doğalgaz depolama tesisinde kapasite artırılıyor

Türkiye’nin ilk doğalgaz depolama tesisinde kapasite artırılıyor
Son Güncelleme :

25 Ekim 2022 - 7:19

800 Okuma

Gültekin Çapkan, 20 yıl içinde aylık 25 milyon metreküp kapasitesini 2,5 katına çıkarabilecek bir kapasite artırımından söz edildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bu da 4,6 milyar metreküpe ulaşacak. İki farklı noktada platform olmasının sebebi, buradaki jeolojik yapıdan dolayı, tek bir noktadan ziyade alanın tam anlamıyla kullanılması adına maksimum alanın kullanıma açılması. Her bir platformda 9 kuyu olmak üzere toplam 18 kuyudan 14 kuyunun çalışmalarını bitirmiş durumdayız. Yıl sonu itibarıyla kuyuların tamamını bitirerek, her iki platform yüzde 100 faaliyete alınarak Faz 2 süreci de tamamlanacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.