Hırvatistan, Ukrayna’nın tatbikatına izin vermeyecek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:43

Hırvatistan, Ukrayna’nın tatbikatına izin vermeyecek

Hırvatistan, Ukrayna’nın tatbikatına izin vermeyecek
Son Güncelleme :

19 Ekim 2022 - 7:17

740 Okuma

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Ukrayna askerinin ülkesinde tatbikat yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Milanovic, Ukraynalı askerlerin Hırvatistan’da tatbikat yapacağına dair yabancı medyada çıkan haberleri değerlendirdi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa ülkesinin hiçbir şekilde dahil olmasını istemediğini ifade eden Milanovic, “Hırvatistan’ın gereğinden fazla dahil olmasını desteklemiyorum. Ukrayna ile dayanışma içerisindeyiz. Bu kadar.” dedi.

Tatbikatın Hırvatistan’da yapılmasını “savaşı topraklarına getirmek” şeklinde değerlendiren Milanovic, “Ülkenin lideri olarak buna izin vermeyeceğim. Şahsen Hırvatistan’ın, Ukrayna askerlerinin tatbikat yapacağı ülkelerden biri olması yönünde bir öneri duymadım ama önceden söylemiş olayım.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.