BARTIN’DA YÜREK ACISI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 14:31

BARTIN’DA YÜREK ACISI

BARTIN’DA YÜREK ACISI
Son Güncelleme :

19 Ekim 2022 - 8:26

1040 Okuma
Zonguldak Devrek İlçe Stadı. 2.Lig’e dahil Criptoswaps Zonguldak Kömürspor – GMG Kastamonuspor maçı. Dört hakem ve 22 futbolcu sarı renkli simge olmuş, madenci kaskı takarak, sahaya çıktılar.
Sayının ne önemi var, mühim olan insanlık. Tek olsa da candır, çok olsa da. Biri de bizim canımız kırk dördü de. Soma daha dün gibi yaşayıp hafızamıza yerleşmişken, Bartın da tekrarını yaşadık. Çok büyük acı. Gepgenç fidanlar. Aileleri, evlatları, komşuları, hepsi yan yana can cana.  Geride gözyaşları ile kalanlar. Gönderirken ekmek peşinde, yerin bilmem kaç metre altında, korkmadan, canla başla çalışırken. Bizler metroda kapı iki saniye açılmayınca, panik olan tipler. Şımarıklık bizimkisi. Onlar ki. Tertemiz alın teriyle, helal para ile sadece elleri, yüzleri kapkara olanlar. Şehittir onlar. Görevi başında iken insanlık için, ülke için, memleket için, manevi duygularla can verenler, şehittir.
HAKKINIZI HELAL EDİN
Yazmakta güçlü çektiğim anlar. Hatta hiç yazmak istemediğim anlar. Sen yazmazsan, ben yazmazsam olmaz ki. Umarım faydamız olur. Bazen yazmak da bir şey ifade etmiyor. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Haklarını helal ederler mi ? Umarım, inşallah. Oysa bizim hiç hakkımız yok ki üzerlerinde. Zonguldak, kömürün merkezlerinden. Çok kez maça çıkmışlığım, oradan geçmişliğim var. Merak edip, ocaklara olabildiğince yaklaşıp tüylerimin diken diken olduğu yerler. Değişik duygular beslenir orda, mabed gibi yerdir, manevi, ruhsal, psikolojik havası yüksektir.
26 KASKLI SAHADA
Zonguldak Devrek İlçe Stadı. 2.Lig’e dahil Criptoswaps Zonguldak Kömürspor – GMG Kastamonuspor maçı. Dört hakem ve 22 futbolcu sarı renkli simge olmuş, madenci kaskı takarak, sahaya çıktılar. Madencilerin taktığından değil. Eskimiş, simsiyah, kırık, alamadığı, almadıkları için değiştirilemeyenlerden hiç değil. Olsun, gıcır gıcır da olsa toplumsal mesaj vermek çok güzel. İşte her şey o, ‘bir nebze katkı için’. Düşününler sağ olsun. Umarım hakem kardeşlerimize, ceza filan vermezler. Hem de bu kadar acıya rağmen. Merak ya. Gözlemci Sacit Keşkek ile temsilciler Uğur Gülsoy ile Durali Tınas, tribünde, koridorda veya sahada iken, taktılar mı acaba ? Olumsuz rapor filan yazmasınlar da. Acımızı artırmasınlar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.