Lafarge, ‘DEAŞ’a yardım’ suçunu kabul edecek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 07:41

Lafarge, ‘DEAŞ’a yardım’ suçunu kabul edecek

Lafarge, ‘DEAŞ’a yardım’ suçunu kabul edecek
Son Güncelleme :

18 Ekim 2022 - 17:59

730 Okuma

ABD’de görülen davada “DEAŞ’a yardım etme” suçunda yargılanan Fransız çimento şirketi Lafarge, 687 milyon dolar karşılığında mahkeme ile anlaştı.

Terör örgütü DEAŞ ile ilişkisi ortaya çıkan Fransız çimento devi Lafarge’ın ABD’deki yargı süreci devam ediyor.

 

“DEAŞ’a yardım etme” suçundan yargılanan şirket suçunu kabul edeceğini duyurdu.

687 milyon dolara mahkeme ile anlaştı

687 milyon dolar karşılığında mahkeme ile anlaşma yoluna giden şirket 90 milyon dolar da ceza ödeyecek.

 

Belgeleri AA ortaya çıkarmıştı

Konuya ilişkin belgeleri Anadolu Ajansı Eylül 2021’de yayınladığı haberi ile ortaya çıkarmıştı.

 

Fransız kurumlarına ait belgelerdeki bilgiler, dünyanın en büyük çimento devi Fransız Lafarge’nin, DEAŞ ile ilişkisi hakkında Fransız iç, dış ve askeri istihbarat servislerini sürekli bilgilendirdiğini ve ilişkinin Fransa devletinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini gözler önüne sermişti.

 

Belgelerde, Fransız istihbarat ve devlet kurumları, Lafarge’yi, terörü finanse ederek insanlığa karşı suç işlediği konusunda uyarmadı ve bu durumu gizli tutanaklarda itiraf etmişti.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.