Maden şehidi Yener Saygın’ın babası: Oğlum cevval bir delikanlıydı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 03:21

Maden şehidi Yener Saygın’ın babası: Oğlum cevval bir delikanlıydı

Maden şehidi Yener Saygın’ın babası: Oğlum cevval bir delikanlıydı
Son Güncelleme :

17 Ekim 2022 - 16:36

680 Okuma

Maden faciasında arkadaşlarına şehit olan Yener Saygın’ın babası Faik Saygın, oğlunun, arkadaşlarının ‘bizi kurtarın’ diye bağırmalarına dayanamadığı için geri döndüğünü söyledi.

Bartın’da maden ocağındaki patlamada 41 şehidin ailesinin gözyaşları dinmiyor…

 

Olaya ilişkin detaylar ise adeta yürekleri dağlıyor.

 

Patlamadan sağ kurtulan Yener Saygın, arkadaşlarını kurtarmaya çalıştığı sırada hayatını kaybetmişti.

“Cevval bir delikanlıydı”

Şehit Saygın’dan geriye gözü yaşlı ailesi kaldı…

 

İHA’nın aktarımına göre; baba Faik Saygın, evladının çok hareketli ve cevval bir delikanlı olduğunu belirtti.

 

Arkadaşlarını kurtarırken bayılmış”

Oğlu Yener’in işi olduğu için gündüz vardiyası yerine 4-12 vardiyasına gittiğini ifade eden Saygın, “Arkadaşları ‘bizi kurtarın’ diye bağırınca dayanamayıp geri dönüyor. Geri dönünce daha fazla gazı almış oluyor. Madende oyalanma olmaz. Bir an önce dışarı çıkabilirsen kurtulursun. Arkadaşlarını kurtarırken bayılmış, düşmüş ve sendelemiş. Maske ağzından düşmüş ve o şekilde bayılmış. Onu da kurtarıcılar dışarı çıkartıyor. Oğlumun kurtardığı adamlar dışarı çıkıyor, kendisi çıkamıyor.” diye konuştu.

 

Maden şehidi Yener Saygın’ın babası: Oğlum cevval bir delikanlıydı VİDEO

 

 

Karnımın içine ateş düştü derler ya harbiden düşüyor yani”

Saygın, evli olan oğlunun bir kız çocuğunun olduğunu kaydederek, “Kızına aşıktı. Baba-kız birbirini çok seviyordu. Birbirinin istediklerini ikiletmiyorlardı. Karnımın içine ateş düştü derler ya, harbiden düşüyor yani. Hanım felçli, ben onun yanında ağlamak istemiyorum ama bazen onun yanında da patlıyorum, ağlıyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Hep korktuk maden işinden”

Kardeşinin madene girmesini istemediklerini aktaran ağabey Ömer Saygın, “Hep endişeliydik hep korktuk maden işinden. Daha sonra kardeşim girdiği işlerde ekonomik durumu iyi olmadığı için evlenip çocuğu doğduktan sonra istemememize rağmen o riski aldı.” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.