Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Kubicki’nin kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 13:12

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Kubicki’nin kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Kubicki’nin kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz
Son Güncelleme :

27 Eylül 2022 - 16:16

600 Okuma

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Almanya Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin ifadelerini en şiddetli şekilde kınadı.

Bilgiç, Almanya Parlamento Başkan Yardımcısı Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin ifadeleri hakkındaki soruya verdiği yazılı cevapta, “Almanya’nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin, Aşağı Saksonya Eyalet seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki.

“BAYAĞILIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR”

Kubicki’nin bu kabul edilemez ifadelerinin adı geçen parlamento başkan yardımcılığı konumuna yakışmadığı gibi siyasi ahlak ve sorumluluktan da tamamen yoksun olduğunu vurgulayan Bilgiç, bu yakışıksız ifadelerin esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir verdiğini ve bayağılığını gözler önüne serdiğini kaydetti.

Bilgiç, “Bu konudaki güçlü tepkimiz, bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir” ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.