Nureddin Nebati, borsadaki rekor için üretim ve istihdam vurgusu yaptı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 16:03

Nureddin Nebati, borsadaki rekor için üretim ve istihdam vurgusu yaptı

Nureddin Nebati, borsadaki rekor için üretim ve istihdam vurgusu yaptı
Son Güncelleme :

11 Eylül 2022 - 14:15

850 Okuma

Ekonomideki göstergelere işaret eden Bakan Nebati, “Borsamızdaki yükselişin temelinde ekonomimizin artan üretimi ve istihdam kapasitesi yatıyor” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sermaye piyasaları ve borsa konularında değerlendirmelerde bulundu.

 

Bakan Nebati, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sermaye piyasalarının her geçen gün güven tazelediğini ve geleceğe güvenle baktığını söyledi.

Borsada 17 yılın en güçlü rallisi

Nebati, “Borsamız, haftayı dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisi ile geride bıraktı, 3.521,38 puan ile haftayı sonlandırdı.” dedi.

 

BIST 100 endeksinin 2 aydır rekor üstüne rekor tazelediğini, bu yükselişin Temmuz 2005’ten bu yana en güçlü ralliye işaret ettiğini anlatan Nebati, şu bilgileri paylaştı:

Nebati: 4,8 trilyon liraya ulaştı

“Borsa İstanbul, halka açık şirketlerimiz ve yatırımcılarımız açısından her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bugün gelinen noktada, Sermaye Piyasamız 29 milyonu aşkın yatırımcı ve 56 milyonu aşan hesap sayısıyla, 4,8 trilyon TL’ye ulaşmış durumda.

“Borsamıza ve şirketlerimize duyulan güvenin en açık göstergesi”

Yerli ve yabancı yatırımcılarımız, şirketlerimizin bilançolarına, sermaye yapılarına ve karlılıklarına güveniyor, sermaye piyasalarına her geçen gün daha çok yatırım yapıyor.

 

BIST 100 endeksi, 1 yıllık süreçte yüzde 142 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş, Borsamıza ve şirketlerimize duyulan güvenin en açık göstergesidir.

Artan üretim ve istihdam kapasitesi vurgusu

Türkiye’nin üretimi ve ihracatı arttıkça reel sektör güçleniyor. Güçlenen reel sektör sermaye piyasalarına güven veriyor. Borsamızdaki yükselişin temelinde ekonomimizin artan üretimi ve istihdam kapasitesi yatıyor.”

 

 

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN