TFF candır, canandır… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 23:08

TFF candır, canandır…

TFF candır, canandır…
Son Güncelleme :

07 Eylül 2022 - 16:24

870 Okuma
Baba ocağı, ana kucağı, gönlümün sultanım Türkiye Futbol Federasyonu. Bizi, biz yapandır. Sayesinde buralara geldik. Saldırmak, göz korkutmak, göz dağı vermek, aba altında sopayı çok kaba olarak göstermek olmaz, hem de TFF’ye. Bir maddi beklenti, menfaat, pastadan pay kapma, pastanın elinden gittiği korkusu, böyle işleri, yanlış yola saptırır. Taraftar işi değil bu. TFF’ye ve de GS’ye yapılan saldırı tertemiz, düzgün insanlara, Sulhi Garan’lara, Metin Oktay’lara, Yusuf Ziya Önişler’e, Hasan Doğan’lara vefasızlıktır, ihanettir, zulümdür, insan haklarına aykırıdır. Kınıyorum demiyorum. Kınama kelimesini hiç sevmem, pek de sempatik kalıyor, lanetliyorum. Yüz bulan taraftar sahaya dalmaya başladı. Maksimum ile minimum spor terörü. ‘Birkaç kişi koskoca camiaya mal edilemez’ deyip, üstünü örtmeyelim. Tehlikenin daha beteri, kapıda.
İHK BAŞKANI HALA NİYE BELLİ DEĞİL
FİFA Kokartı takan, şimdinin gözlemcileri İstanbul’da Orhan Erdemir, Ankara’da Av.Cem Papila İHK başkanlığına getirildi, hayırlı uğurlu olsun. Üst düzeye çıkmış hakemlerin, burun kıvırdıkları illerindeki kurullara getirilmesi, onların da kabul etmesi alışkınlık olmadığım bir durum. Kokart çok da önemli değil ama. Burası Türkiye, katkı sağlar. Her gelen MHK, yeni kurullarını belirler. İlla hepsini değiştirecek. Tamam uyum çok önemli ama. Dokunmasanız iyi giden yerleri. İzmir’de mesela hala başkan ve kurul üyeleri belli değil. Seminer, eğitim, maçlar var, yoğun dönem çok yaklaştı. Dr.Raci Köprülü şu an başkan. Başkan adayına genel güvenlik soruşturması yapılıyor herhalde, karar verilemiyor bir türlü. Merakla bekleniyor ‘ağır abi’. Kim acaba ? Bekle, gör hesabı yani, sahadaki gibi.
YORUMA BAŞLADILAR
Önceki MHK’ler için yazmıştım. Teknoloji denen bir şey var. Pozisyonlar için yaygara mı var cehalet mi var anlaşılmazlık mı var. Çıkın ekrana açıklama yapın. Anlatın, aktarın. İçinizde kalmasın. Hakem eskilerine bırakmayın. Murat Ilgaz yoruma, açıklamaya başladı. İşi çok zor. Bu kez de ‘Aynısı, tıpa tıp aynısı’ diyecekler. ‘Onda karar bu, bunda bu’ diyecekler. Vazgeçmeyin. İçi dışı bir olmak böyle olmalı. Hakemlerin yazılımla maça çıkmasına karşıyım. Hakemliğin fıtratına aykırı. Hakeme maç verilmez, maça hakem verilir. Her maçın teni, kokusu, tıyneti farklıdır. Büyük takım muhabbeti değil bu. Her maçın havası, kokusu farklıdır.
FOTO DURSUN’DAN HATIRA
Cennetmekan Şakir Kuruş ile Sorguç. Şu güzelliklere bakar mısınız? İkisi de asker kökenli. Disiplinli, ama insan evladı, güler yüzlü. Onur hocam, adı gibi onurlu hakemlerden. Şakir hocam amatör statüdeki Denizgücü’nü zirveye taşıdı. Profesyonelleri yendi, eledi. Kapattılar, güzelim kulübü. 53 yaşına dek top oynadı, yarı yaşındakilerle. Futbola öyle sevdalıydı ki. Jübilesinde evlendi. 1987’deki fotoğrafta o ana ait. Fotoğraf çekmesini öğreten Aydın Atar ustamla, haber koklamayı kavratan Erkut Şahin kardeşimle, harika bir anı. Fotoğraf da Foto Dursun’dan, Dursun Özmen ağabeyimden. O gün, o an Alsancak Stadı’nda yer alan. Kaybettiklerimize rahmet, hayatta olanlarımıza sağlık, şifa, huzur diliyorum.
ÜNAL NİŞLİ İLE İRFAN BURAL
Ünal Nişli, İrfan Bural. Altay ile İzmirspor sevdalıları. Formasını giyenlerden, üzerinden çıkarmayanlardan. Düşse de renk aşkı işre. İkisi de damat adayı. Düğün davetiyesinde bile arma var. Gençler, Öznur Kunt Bural-İrfan Bural. Dünürler Medine – Uğur Kunt, Candan – Hasan Bural. Bir gün önce Şehzadeler Manisa’daki Işıklar Düğün Salonu’nda kına vardı. Yarın (salı) İzmir İnciraltı Mavi Event Garden’de düğün. Şadiye Yanıksaz Nişli – Ünal Nişli de İzmir’imin Kurtuluş Günü’nde imza atacak saat 16.15’de, Fuar Evlendirme’de. Dünürler Gülşen – Çetin Yanıksaz, Ümran- Basri Nişli. Evlatlarının mürüvvetini görenlere huzur, çiftlerimize mutluluk diliyorum. Yuvanızdan saygı, sevgi, hoşgörü eksik olmasın.
ŞAKİR KURUŞ MÜZESİ NE OLDU SAHİ ?
Ceza alan antrenörler sahaya çıkacak, maç yönetecekti. Beğenmedikleri, yerden yere vurdukları hakemler de top peşinde koşacaktı. Düşünce yerinde, uygulama nerde ?  Baktılar pabucu pahalı bulan antrenörler mi istemedi ? Yoksa hakemler gerek mi görmedi. İzmir Belediye Spor Dairesi’nden geldiler, tutanakla, aldılar evinden. Kupaları, madalyaları, unutulmaz hatıraları. Şakir Kuruş Müzesi açılacaktı. Korona bahane edildi. Yoksa iş bilmez, kadir kıymet bilmez, spordan anlamaz, etkisiz yetkililere verildi de. Kupalar çürüdü mü, kağıtlar, belgeler küflendi mi ? Sahi ne oldu ? Tunç Soyer başkanımdan ricamdır. Size bildirmezler. Ancak kulağınızı çınlatan çok. Bisiklete binmek kadar önemli bir konu bu. Bilin istedim. Yemek yarışmasından daha iyi tanıtım ve halk memnuniyetidir, bu vefa işleri.
MASTER KAPTANLARA BRAVO
Çatır çatır bir maç. Herkes topunu oynadı. Kapasitesini, yeteneğini bilerek. Yaygara yapmadan, abartmadan. Agamemnon Masterler – Balçova Teleferik Masterler ev sahipliğinde, Gazeteci Hasan Tahsin İlk Kurşun Turnuvası. Alperen Masterler – Bozyaka Masterler maçı. Balık baştan kokar derler. Harika iki spor insanı. Takım kaptanları Ramazan Yurtalan ile Türker Obuz. Teşekkürler, örnek oldunuz.
ÖĞRENMEK ZOR DEĞİL Kİ…
TV’de süper lig özetlerine, bol dedikodulu, safi çal çeneli boş çeneli yorumlara bakıp sahaya çıkıyorlar. Kulüplerimiz, takımlarımız bırakın yeni kuralları, sabit kuralları daha öğrenmedi ki. Maçı hakem durdurdu diyelim. Nerde, nasıl, ne şekilde başlayacak bilen çok az. Mesela, takımın biri eksik kadroyla geldi sahaya 10 kişiler. En az 9 kişi olması şart. On birinci adamını bekleyeceğine. 8 kişi sahaya sür, olmadı 2 kişi odada beklet. 11.adam gelir zaten o ana kadar. Hal böyle olunca hakem bekler, çok değil ama. Ben mi öğreteyim bunu da. TV’den kulaktan dolma değil, hakem eğitimcilerinden öğrenin. Beleş, bedava, ücretsiz. Aslında paralı olsa, kesin gidilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.