ABD’de orman yangınları: 4 ölü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:58

ABD’de orman yangınları: 4 ölü

ABD’de orman yangınları: 4 ölü
Son Güncelleme :

07 Eylül 2022 - 8:56

1260 Okuma

ABD'de orman yangınları: 4 ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nin batısındaki Kaliforniya eyaleti aşırı sıcakların etkisinde. Yüksek sıcaklık ve nem, haftalardır süren orman yangınlarıyla mücadeleyi de güçleştiriyor. Alevler yerleşim yerlerini tehdit ederken, yangınlarda 4 kişi hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Kaliforniya eyaletinde, 50 bölgede yangın olduğu belirtiliyor.Bu yangınların 14’ü büyük sayılabilecek nitelikte. Eyalet çapında 4 bin itfaiyeci alevlerle mücadele ederken, yerleşim yerleri de tehdit altında.Binden fazla kişi güvenli bölgelere sevk edildi. Yüksek sıcaklık ve nem, alevlerle mücadeleyi güçleştiriyor.Sacramento’da termometreler, tüm zamanların rekoru olan 46 dereceyi gösterdi. Haftalardır süren sıcak hava dalgasının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.Artan klima kullanımı nedeniyle yetkililer art arda uyarılar yapıyor.Olası elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için halka 16-21 saatleri arasında, elektrik kullanımı en aza indirilmesi çağrısı yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.