Arktik bölgesinde güç mücadelesi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:16

Arktik bölgesinde güç mücadelesi

Arktik bölgesinde güç mücadelesi
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2022 - 19:33

1070 Okuma

Kuzey Kutup Dairesinde yer alan Arktik Bölgesinde güç mücadelesi kızışıyor. Rusya ve Çin’in adımlarının ardından ABD de harekete geçti. Washingon yönetimi, Arktik bölgesi için tarihinde ilk kez elçi atayacağını açıkladı.

Kuzey Kutup Dairesi içinde kalan Arktik Bölgesindeki zengin enerji ve maden kaynakları çevre ülkelerin iştahını kabartıyor.Rusya bölgede askeri eylemlerini artırdı. Çin Arktik araştırma istasyonları kurduğunu açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri de bölgeye ilk kez elçi atayacak.TRT Haber’de yer alan bilgilere göre ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın son dönemde Arktik bölgesinde askeri hareketliliğini artırdığı vurgulandı.ABD’DEN ARKTİK ADIMIAtanacak büyükelçinin diğer Arktik ülkelerinin yanı sıra yerli gruplar ve diğer paydaşlar ile iletişim içinde olacağı ifade edildi.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da yaptığı açıklamada, bu bölgedeki barış ve istikrarın ABD için çok önemli olduğunu söyledi.Blinken, yeni elçiyi yakın zamanda belirleyerek Senato’nun onayına sunacaklarını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.