ADÜ Konservatuvar, Geleneksel Türk Müziği Bölümü özel yetenek sınavları başladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 05:03

ADÜ Konservatuvar, Geleneksel Türk Müziği Bölümü özel yetenek sınavları başladı

ADÜ Konservatuvar, Geleneksel Türk Müziği Bölümü özel yetenek sınavları başladı
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2022 - 14:18

1300 Okuma

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü özel yetenek sınavları başladı.

Yoğun bir başvurunun ardından gerçekleştirilen sınavların yedi gün boyunca süreceğini belirten Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Oner Uzun, “Geleneksel Türk Müziği Bölümü, 29 Kasım 2017 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla açıldı. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında eğitim-öğretime başlayan bölümümüzün temel hedefleri; ulusal kültürümüzün yapı taşlarından olan Geleneksel Türk Müziğimizin nazari ve performans birikimine sahip öğrenciler yetiştirmek. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dilerim” dedi.

Devlet Konservatuarının ulusal ve uluslararası düzeyde Türkiye’yi temsil edebilecek seviyede sanatçı, eğitimci ve araştırmacı adayları yetiştirmek üzere çalışmalar yürüttüğünü belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi. – AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ADÜ Konservatuvar, Geleneksel Türk Müziği Bölümü özel yetenek sınavları başladı – Son Dakika

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından hazırlanmış olup habere Sondakika.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İhlas Haber Ajansı tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İhlas Haber Ajansı kurumudur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.