Zelenski: Rusya tren istasyonunu vurdu, 22 sivil hayatını kaybetti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:37

Zelenski: Rusya tren istasyonunu vurdu, 22 sivil hayatını kaybetti

Zelenski: Rusya tren istasyonunu vurdu, 22 sivil hayatını kaybetti
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2022 - 6:39

770 Okuma

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus güçlerinin Ukrayna’daki bir tren istasyonuna düzenlediği saldırıda en az 22 sivilin hayatını kaybettiğini onlarcasının da yaralandığını açıkladı.

Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde yaptığı video konferans konuşmasında, Rus güçlerince atılan roketlerin, ülkenin doğusunda bulunan Chaplyne kasabasındaki istasyonda bir trene isabet ettiğini söyledi.

Vagonlardan 4’ünün alev aldığını aktaran Zelenski, en az 22 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını söyledi.

Ukrayna lideri,  “Her gün böyle yaşıyoruz. Rusya, BM Güvenlik Konseyinin bu toplantısına böyle hazırlandı” dedi.

Zelenski, kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Kiev yönetimi, Rus güçlerinin bugün Bağımsızlık Günü’nü geçiren Ukrayna’ya saldırılar düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.