7 DAKİKA HERKESE EŞİT | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 08:57

7 DAKİKA HERKESE EŞİT

7 DAKİKA HERKESE EŞİT
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2022 - 16:25

1310 Okuma
Zaman. Yaşamın en önemli olgusu, nimeti, değeri. Geçti mi bitti. 1 saniye öncesine dönüş yok ki. Öylesine söylenen ‘Zaman geçiriyoruz işte’ kadar itici, banal, saçma laf olamaz. Yaşayın, dolu dolu. Üç saniye sonra ne olacak belli değil ki. Her spor branşında böyle de. Futbolda daha bir başka. Öndeyken veya bir puana razıyken vakit geçirirler, alay eder gibi. Yenikken veya bir puan yetmez iken habire ‘Hocam saate bak, ekle, unutma’ derler. Boşa geçirdikleri zamanı mumla ararlar. Paçalar tutuşur. Ayar çekerler hakeme, taraftarına şirin görünmek için.
ZAMAN SANA DA ONA DA ATSANA
Zaman uzatımı herkes için aynıdır. Korku, aşırı heyecan, mutluluk, sabır, beklemek insana özgü durumlar. 1 saniye yıl gibi, yıllar 1 saniye gibi gelir. İzafidir, görecelidir, kişiden kişiye göre değişir. İstisnai durumlar vardır. 7 dakika uzatma verilir, haklıdır. Oyuncu değişiklikleri, sakatlıklar, su molası, gergin anlar, patırtı gürültü, gereksiz duraksamalar, sahadan ağır ağır çıkmalar. Bu 7 dakika herkes için, her iki takım için de aynıdır,  420 saniyedir. Az veya fazla değil. Geçmek bilmez veya az gelir ayrı konu. O senin sorunun. Hakem ‘Bu takım gol atsın’ diye uzatmaz. Her iki takımın da gol yeme ihtimali olduğu gibi gol atma fırsatı da vardır. Eşit, hak, adalet. Sen de oyna, golünü atsana. Hala öğrenemediler. Yiyince niye yaygara ? Futbol oyun kuralları bilinmez, bilseler de işlerine gelmez. Aslında kerat cetvelinden başlamak gerek. Her şeyin temeli matematikten başlamak gerek. Fizik de harika olur. Fizik derken, baklava karın değil. O çalışınca olur ya düşünmek ?
YAPMA SİNAN’IM

Futbolculuğundan bu yana takip eder, takdir eder, severim Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu’nu. Pendikspor maçında artı 7’de golü yiyince sinirlendi, kırmızı kart gördü bir de. Bilmem kaç maç yok kenarda. İki maçta sıfır puan. Tamam, psikolojini anlıyorum da. Sen de şunu anla, unutma lütfen Büyük Altay’dasın. Oldu mu şimdi ? Sen yapma bari Sinan kardeşim. Neye yaradı ? Zaman geri geldi mi ? Gol geri geldi mi ? Senin takımın ataydı golü, hakemin elini sıkmak için sıraya girerdiniz. Koridorda. Diğer deyişle Pendikspor yeseydi golü, koltuklar sahada. Ne biçim ne tuhaf spor, oyun, futbol anlayışı bu. Zaman sana, bana, ona değil. Rakiplere aynı, eşit. Sadece 7 dakika, anlayana…

AVUKAT ŞAİR İHSAN FİKRET BİÇİCİ
İhsan Fikret Biçici. Tanımaktan onur duyduğum Diyarbakırlı şair, avukat. 79 yaşında, 2013’de vefat etti. Mevlam rahmet eyleye. Yazmayı çok seven bir üstattı. Ankara Hukuk’tan mezun oldu. Öncü, Vatan, Son Baskı gazetelerinde yazdı, çalıştı. 4 şiir kitabı var, Şıpka’ya Mektuplar, Vay Limin, Adınla Vurulup Ölmek, Bütün Şiirleri (Toplu şiirleri). Neden mi yazdım. Oğlundan ötürü. Anmadan geçmek istemedim. Oğlundan daha önce tanıdım, şiirleriyle. Türküleri dinleniyor, revaçta. Oğlu Reha’yı sonradan tanıdım, mutlu oldum. Hakemlik sayesinde. Hakemlik eleştiri, hakaret, küfür değil ki sadece, yolu sanata, insana da çıkar.
ŞAİR DEDENİN BESTE’Sİ
Süha, Yeşim, Reha kardeşler. Reha Biçici’yi Diyarbakır’da yedeksubay iken 14 ay süresince karılaştık. Şahsım Diyarbakır, Biçici Urfa Bölgesi hakemiydi. İdmanlar, koşu ve yazılı sınavları, seminerler, maçlar sayesinde tanıdım. 24 yıl geçti, aynen devam. BESYO mezunu. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevini sürdürüyor. Kızı Beste’yi evlendirdi. İzmir İnciraltı Aqua Marin Maydanoz Catering’de. Damat Emrah Gündüz. Almanya’da yaşayacaklar. Davet edildik, davete icabet gerek, kızım Elif, eşim Duygu ile gittik.
DİYARKABIR KARDEŞLİĞİ

Merhum şair İhsan Fikret Biçici gibi Diyarbakır’ın güzelliğini, hayranlığını ruhunda hissedenler, yaşatanlar grubu olarak düğünde buluştuk. İsmet Arzuman, Akif Gözmen, Sadık İlhan, Ertan Kayatepe ile şahsım, maaile katıldık. Güzel günleri yad ettik, halay çektik. Gülin Biçici Gündüz – Emrah Gündüz çiftine tebrikler, dünürler Sadiye – Yusuf Gündüz, Gülin – Reha Biçici çiftlerini de kutluyorum. Mutluluğunuz daim olsun.

GELİYORLAR, GELSİNLER
Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun gitti, bıraktı diye ağlaşmanın, ağıt yakmanın yeri, zamanı değil. Kimse vazgeçilmez değil, kimse dünyanın merkezi değil. Devri daimdir hayat. İyi ki de öyle. Yaşar Kemal Uğurlu, Mete Kalkavan, Suat Arslanboğa, bir türlü, beğenemediğim hakemler. Düdük de asil, onurlu hakem kıyafeti de yakışmıyor. Oysa. Gençler sırada. Geliyor, gelecekler, gelsinler. Umarım bozulmazlar. Suyun yoluna uymazlar. Oğuzhan Çakır, Ömer Faruk Turtay ile Tarık Güldal. Bayıldım, maşallah. Bu haftanın isimleri. Takipteyim. Kaliteli, karakterli gençleri bulup çıkarmak boynumun borcu, bu satırların zekatıdır. Sabri Çelik, Ahmet İbanoğlu hocalarımın, Baki Tuncay Akkın kardeşimin dikkatine itina ile takdim ederim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.