Bozdağ: İsveç ve Finlandiya hiçbir terör suçlusunu iade etmedi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 07:58

Bozdağ: İsveç ve Finlandiya hiçbir terör suçlusunu iade etmedi

Bozdağ: İsveç ve Finlandiya hiçbir terör suçlusunu iade etmedi
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2022 - 16:53

930 Okuma

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Gaziantep’teki kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını aktaran Bozdağ hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara şifa diledi.

Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’le imzaladığı mutabakata ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, iade işlemlerine ilişkin bir soruya da cevap verdi. 

Bakan Bozdağ, İsveç’in şimdiye kadar sadece 1 kişiyi iade ettiğini söyledi.

İade edilen kişinin dolandırıcılık suçundan arandığını belirten Adalet Bakanı, “İsveç ve Finlandiya terör suçlarından istenen kimseyi Türkiye’ye iade itmemiştir. Bu mutabakattan sonra daha önce gönderdiğimiz talepleri yenilediğimiz gibi, yeni talepleri ve daha önce reddettikleri talepleri ilettik. Bu taleplere ilişkin olumlu ya da olumsuz bir cevap yok. Bizim talebimiz terörle suçlanan kişilerin iade edilmesi” dedi. 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.