e-Devlet, artık mobil internet paketinden harcamayacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 08:37

e-Devlet, artık mobil internet paketinden harcamayacak

e-Devlet, artık mobil internet paketinden harcamayacak
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2022 - 12:26

1060 Okuma

Mobil operatörler ve e-Devlet arasında yapılan anlaşma kapsamında kotasız e-Devlet dönemi hayata geçti.

Devlet hizmetlerini, kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak kullanıcılarına sunan e-Devlet platformu, yeni hizmetleriyle büyümeye devam ediyor.

Türkiye’de daha önce evrakla halledebilen resmi işlemleri dijital ortama taşıyarak kolaylık sağlayan e-Devlet, artık mobil internet paketlerinden harcamayacak.


Kotasız e-Devlet dönemi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, üç operatörle yapılan anlaşma sonucunda, artık e-Devlet kotasız hale geldi.

Hangi operatöre kayıtlı olursanız olun, e-Devlet web sitesinde ve e-Devlet mobil uygulamasındaki kullanımlar, internet kotasını etkilemeyecek.


e-Devlet kullanımı salgın döneminde artmıştı

Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle 2020 ve 2021’de tüm dünyayla Türkiye’de de elektronik hizmetlere olan ihtiyaç artmış ve e-Devlet kullanımı artış göstermişti.

Bu süreçte vatandaşlar, pek çok işlemini evinden çıkmadan e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirdi.

2008’de hayata geçirilen uygulamada, bugün 886 kuruma ait 6 bin 665 dijital hizmet sunuluyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.