DSÖ Direktörü: Biz salgından yorulduk ama virüs bizden yorulmadı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 19:54

DSÖ Direktörü: Biz salgından yorulduk ama virüs bizden yorulmadı

DSÖ Direktörü: Biz salgından yorulduk ama virüs bizden yorulmadı
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2022 - 12:31

950 Okuma

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, corona virüs salgınının endişe verici olmayı sürdürdüğünü belirterek, son bir haftada dünyada 15 bine yakın COVID-19 kaynaklı can kaybının yaşandığını ve ölümlerin bir önceki haftaya göre yüzde 35 arttığını kaydetti.

Artan COVID-19 kaynaklı can kayıplarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Ghebreyesus, “Biz bu salgından yorulduk ama virüs bizden yorulmadı.” diye konuştu.

Ghebreyesus, son haftalardaki COVID-19 artışlarına BA.5 alt varyantlarının yol açtığı bilgisini paylaşarak, virüsün evriminin daha iyi takip edilebilmesi için ülkelere “test ve genom sıralaması kapasitelerini azaltmama” çağrısında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.