Basketbolcuya karşılık ‘savaş lordu’ takası! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 18:39

Basketbolcuya karşılık ‘savaş lordu’ takası!

Basketbolcuya karşılık ‘savaş lordu’ takası!
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2022 - 8:28

1800 Okuma

Rusya’da uyuşturucu madde bulundurmaktan ötürü 9 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’li basketbolcuBrittney Griner’ın avukatı Maria Blagovolina temyize başvurduklarını açıkladı.

Maria Blagovolina’nın açıklamalarına atıfta bulunan Rusya’daki haber ajansları, temyiz başvurusunun resmen yapıldığını aktarırken, gerekçe konusunda ayrıntıya yer vermedi.

ABD milli takımıyla İki defa olimpiyat şampiyonluğu yaşayan ünlü basketbolcunun avukatı Blagovolina ve hukuk danışmanı Alexander Boykov, 4 Ağustos’taki mahkumiyet kararından sonra yaptıkları açıklamada “hükmün ağır olduğunu” belirterek, bu tür durumlarda Rusya’da üç yılı tecilli 5 yıl hapis cezası verildiği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rusya’nın Moskova bölgesinde bulunan Himki mahkemesi, şubat ayında üzerinde uyuşturucu maddeyle yakalanıp gözaltına alınan Griner’ı 9 yıl hapis ve 1 milyon ruble (yaklaşık 16 bin 130 dolar) para cezasına çarptırmıştı.

Rusya ile ABD’nin aralarında Griner’in da dahil olduğu çeşitli tutukluların değişimine yönelik görüşmeler yürüttüğü iddia edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 27 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Griner’ın yanı sıra Rusya’da tutuklu bulunan ABD’li Paul Whelan’ın iadesi için Moskova’ya önemli bir teklif hazırladıklarını duyurmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden da Rusya’ya Griner’ın serbest bırakılmasına yönelik çağrıda bulunmuştu.

Basın yayın kuruluşları, bu iki ABD’linin takası için Biden yönetiminin ülkede 25 yıllık hapis cezasını çeken ünlü silah tüccarı Viktor Bout’un takasını Moskova önerdiğini duyurmuştu. Bir Rus diplomat, ABD’de tutuklu bulunan ve “ölüm taciri” olarak bilinen Rus silah satıcısı Viktor Bout’la, Griner’in takası için Moskova – Washington arasında görüşmeler yapıldığını doğruladı.

Rus diplomatlara atıfta bulunan Associated Press, konu ile ilgili taraflar arasında yürütülün müzakerelerin sürdüğünü aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.