GİDERSEN GELİRLER | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 07:41

GİDERSEN GELİRLER

GİDERSEN GELİRLER
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2022 - 16:33

1170 Okuma
Oktay Sillelioğlu, Şeref Kurtdemir, Faik Köksal, Muhsin Karabağ, Engin Kurt, Necdet Zencir, İbrahim Egüz, Hasan Selvi, Kemal Aydeniz, Yücel Çağatay, Osman Cengil, Coşkun Zenginer, Ragıp Üttü, Faruk Ükünç, Turgay Hadak, Bedri Mutaf, Bülent Atak, Muzaffer Kağıtçıoğlu, Erdal Türker, Bünyamin Kardelen, Somer Karakaş, Erol Zop, Ahmet Bulut, Akif Uğurdur, Bülent Türkekul, Turan Şiriner, Necmi Görer, Adnan Zağlı, Adnan Yılmazçoban, Akay Küçük, Mustafa Aytaç, Raci Köprülü, Tufan Akçay, Mustafa Erdoğan, Serkan Gencerler, Ferhan Kestanlıoğlu, Hayati Doğan, Bülent Kökten, Bora Şengören Tezcan Kurtuluş, Hüseyin Kaçaro, Gürkan Özbalkanlı, Umut Tokmak, Arda Yapanmış Berkay Türkekul, Enver Burak Günden, Mustafa Uğur, İbrahim Gökoğlan, Kadri Yatkın Selçuk Ergeldi, Kadir Akbulut, Erim Yıkgeç, Ercüment Alp, Bülent Kökten. Gördüğüm en kalabalık tören. Hem de yaz, tatil, yazlık, yol, sıcak, demeden. Sağlık sorunlarına rağmen. Yakıştı. Zorlamayla da değil, gönülden.
SPORCU OLUNMAZ, DOĞULUR
Örnektir. Attığı adıma dikkat eder. Kafasına göre takılmaz. Kısıtlamaz da kendini. Kötü örnek olan ünlümsülerin taklidini yapmaz. Kendi olur. Böylece de kendi hayatını yaşar. Serbestlik, özgürlük, çılgınlık diye de garip işlerle uğraşmaz. Ligi ne olursa olsun. Tribünden, çevreden izleyip, aklına kaydedenler çok. Doğru sanarak. Sağlığına dikkat eder. Sahaya, salona adımı attığında kıymet bilir. Bırakın koşmayı, koşabilmeyi, yere basabilmek, evden çıkabilmek bile bir büyük nimettir. Yaşının, kabiliyetinin, performansının hakkını vermek. En büyük şükürdür, sevaptır, güzelliktir, iyiliktir. Lafta değil, icraatta. Bu işler. Maçınıza gelenler oyun izlemek ister. Garip hareketlerinizi değil. Gerçek sporcu işine bakar. Aklı, zekâsı, dikkati ilgisi sahada ise. Önce kendini yener, sonra rakibini. Kazanamasa da. Gamlanmaz. Hakemi, rakibi, seyirciyi öncelikle kendini kandırmaya çalışmaz. Çalışmamalı, yani. Sayıları çok olmasa da alt tarafı bir oyunun hakkını verenlere selam olsun.
DUYARLI OLUR SPORCU
Çevreci olur sporcu, futbolcu. Canlıyı, cansızı korur. Merhum adaşlarım Metin Oktay gibi, Metin Kurt gibi. Çiçeği, dalı koparmaz, karıncayı bile ezmez. Karınca yuvasına zarar vermemek için bileği inciten, maça çıkamayan ünlü hakem bilirim. Gördüm, yaşadım. Hakem de sporcudur. Futbolcu mesela. Çevresine zarar vermez, pisletmez, sahaya tükürmez. Soyunma odasına bulduğu gibi tertemiz bırakır Altınordu gibi Ataspor gibi. Maç için kullandığın oda, çöp konteyneri değil ki. Evinde böyle yapar mısınız ? Yapsanız eşiniz kovar.
DENİZİMİZ ÇÖPLÜK DEĞİL Kİ
‘Aliağa dünyanın çöplüğü değildir’, ALÇEP, Aliağa Çevre Platformu, emekçileri, temiz doğa savaşçıları, savunucuları. Aynen böyle, çöplük değil. Balçova Termal ile  Aliağa Masterler maçı öncesi. Yılların deneyimli spor insanı, aydın, kültürlü, çevreci bir bireydir Uğur Eren kaptanım. Sesleri duyulsun diye pankart açtılar. Evet, evet. O gemi, gelmesin istemiyoruz, kendi ülkenizin denizine dökün de görelim. Can, insan sağlığı, memleketim, Aliağa her şeyin üstünde, paradan, şakşaktan daha kıymetli ve onurlu. Çevreci, yaşadığı yere, memleketine sahip çıkan sporculara, sporcu ruhu taşıyanlara,  selam olsun. Teşekkürler.
GİDERSEN GELİRLER, BU BÖYLE
Hocaların hocası, eğitimin ordinaryüs profesörü, kural uzmanı, araştırmacı, aydın, kültürlü, hakem camiasının en çok yaş almışı, 91 yaşındaki sevgili Müşfik Talaz hocamızı toprağa verdik. Rahmeti bol olsun, şükranla, minnetle. Maşallah, son 3 aya kadar, her yere gitti. ‘Hakemliği ne ki, aman o çok küçük, bana menfaati var mı acaba’ demeden. Büyük adam vesselam. Onursal Uraz kaptanım vefat ettiğinde de, kalktı, gitti, duasını okudu. Sağlığında aramak, son yolculukta da gitmek gerek. Gidersen, gelirler. Dünya böyle. ‘Seviş ile geviş berabermiş’ derdi rahmetli babam Mehmet Aydınoğlu. Çok doğru.
ERGUN İLE ZEYNEL KAPTANLARIM
Müşfik hocamızı uğurlarken, Beşikçioğlu Camii’nde vedalaşmayı bekleyen bir canımız, insanımız daha vardı Kudret Beşikçi. Harika evlat yetiştiren, teyzemiz. O ki yaşına rağmen annesinden vazgeçmedi, biz neler gördük. Hilalspor’dan kaptanım Ergün Kirişçi’dir o güzellik. Sporu, böyle sporculara teslim etmek gerek ki. İlerleme olsun, etik olsun. Bir başka güzellik. O da kaptanım Zeynel Canol, dostunu zor gününde yalnız bırakmadı. Maçlarına çıktığımda da aynı karakter, sahada. Spor sizlerle güzel. Aslında yazana değil, yazdırana bakacaksın.
SAĞA SOLA BAKIN Kİ
Uğur Damar…Yakın geçmişin unutulmaz golcüsü. Leblebi gibi gol atıyor. Aşırtma vuruş, hava hakimiyeti mükemmel. Şengüloğulları masterde oynuyor. İzmir’imin evladı. Babamın oğlu değil. Menajer filan da değilim. Geçmişte hakem olarak çıktığım maçlarda, rahmetle Ali Rıza Şenol hocama, Doğan Emültay hocama, Hüseyin Barışcan hocama ad soyad doğum tarihi olarak, not tutar verirdim. Bir gün Hüseyin hocam, ‘Bak senin söylediğin oyuncu’ demesin mi. Öyle mutlu oldum ki. Kazalararası ligdeki, köy takımından süper lig takımına. Ünlü oldu, çok para kazandı. Neden olmasın ? Güven yeter, biraz toptan anla yeter. İzmir’deki kulüplerin haberi olsun. Dışardan getirip o kadar para gideceğine. TFF’nin bir türlü tanımadığı, bünyesine almak istemediği. Master, veteran takımlarında o kadar klas oyuncu var ki. Gidin de görün.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.