Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Soçi’de bir araya geldi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 15:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Soçi’de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Soçi’de bir araya geldi
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2022 - 18:18

880 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya gelirken “Suriye’deki gelişmeleri ele almamız bölgeyi rahatlatacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Soçi’de 5’inci kez görüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in Rus Sanatoryum’daki görüşmesi, saat 15.20’de başladı.

Görüşmede; Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştireceği olası operasyon, terörle mücadele, Suriye’deki son gelişmeler ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, Türkiye’nin çabasıyla oluşturulan tahıl koridoru konularının yanı sıra savunma sanayii ve enerji alanında işbirliği, Akkuyu Nükleer Santrali konuları masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesi Vladimir Putin ile bir araya geldi ve şu ifadeleri kullanarak açıklamalarda bulundu:


“Suriye’deki gelişmeleri ele almamız bölgeyi rahatlatacak”

“Suriye’deki gelişmeleri ele almamız bölgeyi rahatlatacak. Putin ile Suriye’deki gelişmeleri ele alacağız. Heyetlerimizin Türkiye’deki görüşmeleri verimli geçti. Akkuyu NGS konusu önem arz ediyor. Akkuyu’nun belirlenen zamanda bitirilmesi büyük önemli.”


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.