Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile Rusya-Türkiye zirvesi ve Karabağ’daki gelişmeleri görüştü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 04:54

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile Rusya-Türkiye zirvesi ve Karabağ’daki gelişmeleri görüştü

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile Rusya-Türkiye zirvesi ve Karabağ’daki gelişmeleri görüştü
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2022 - 19:01

730 Okuma

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle çevrimiçi toplantı yaptı.

Toplantıda, yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin arasında Soçi’de gerçekleşecek görüşme öncesinde Rusya-Türkiye ilişkileri ele alınırken, Karabağ’daki son gelişmeler de istişare edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada, Erdoğan ile Putin’in Karabağ’daki son gelişmeleri yarınki görüşmede ele alabileceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, 20 günde 2.kez bir araya gelecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTİN YARIN SOÇİ’DE BİRARAYA GELECEK

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya gelecek.

Karadeniz’de oluşturulan tahıl koridoru, Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadele ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenmesi planlanan yeni harekat ile Türkiye-Rusya ilişkileri kritik ziyarette ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

Bu, iki liderin 20 gün içinde gerçekleştireceğiz ikinci yüz yüze görüşme olacak.


“Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı” kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 20 Temmuz’da Tahran’da bir araya geldi.

TAHRAN ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin en son 20 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da bir araya gelmişti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin de katıldığı toplantı sonrası ortak bildiri yayınlanmıştı. 

Suriye konulu Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi’nin ortak bildirisinde liderlerin, Suriye’nin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğü ile Birleşmiş Milletler (BM) ilkelerine kuvvetli taahhüdü vurgulanmıştı.

İSTANBUL’DA BALIKLI RUM HASTANESİ’NDE YANGIN


NTV’yi sosyal medyadan takip edin

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.