‘İlhan İrem’in tedavisine beş milyon TL harcandı!’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 03:19

‘İlhan İrem’in tedavisine beş milyon TL harcandı!’

‘İlhan İrem’in tedavisine beş milyon TL harcandı!’
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2022 - 14:15

1280 Okuma

Türk müziğinin duayen ismi İlhan İrem (67), geçtiğimiz hafta Maslak’ta özel bir hastanede hayatını kaybetti. Oyuncu Zeynep Beşerler, 2016 yılında da hastaneye kaldırılan ve diyaliz makinasına bağlanan sanatçının böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesabından yayınladığı mesajlarla organ bağışı yapmayanlara isyan etti.

“KAÇINIZIN ORGAN BAĞIŞI ADINA PAYLAŞIMI OLDU”

“Maalesef bu ülkede giden değerli” diyen oyuncu, “Kusura bakmayın ama yıllardır Levent’te diyaliz merkezinde tedavi gören İlhan İrem için kaçınızın organ bağışına destek olmak adına paylaşım oldu? Bu kadar seveni nasıl habersiz kalmış acaba” diyerek, tepkisini dile getirdi.

“SUÇLAMA DEĞİL, ELEŞTİRİ”

Oyuncu, “İlhan İrem için birkaç defa hastalık haberi yapıldı. Asla ‘böbrek bekliyor’ haberi yapılmadı. Çok eminim çünkü ilgili haberleri okumadan hiç geçmedim! Bu suçlamanızı yanlış yere yapmışsınız. Çok üzücü” tweet’ine, “Yanlışınız var. Diyalize girdiği birçok kere haber yapıldı. Ayrıca yazdığım şey suçlama değil, eleştiri” karşılığını verdi.

Güle güle İlhan İrem…Sensizliğin acısını nereden bileceksin?Haberi Görüntüle

“NAKİL OLABİLECEK DURUMDA DEĞİLDİ”

Sanat dünyasından duyurduğu hastalık ve ölüm haberleri nedeniyle ‘Felaket Tellalı’ olarak anılan Onur Akay ise usta sanatçının doktoru Prof. Dr. İbrahim Özkan Akıncı’nın açıklamalarını, ‘organ bağışı’ ve tedavi sürüceindeki bilinmeyenleri köşesine taşıdı. İşte Akay’ın yazısı…

Böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan değerli sanatçımız İlhan İrem’in vefatının ardından sosyal medyada organ nakli beklediği haberleri gündeme geldi. ‘Keşke böbrek nakli yapılabilseydi’ gibi yorumlar yazılarak, hem sanatçı dostlarının vefa göstermediği, hem de meslek birliklerinin ilgilenmediği söylendi ve sert bir şekilde eleştiriler yapıldı. Ayrıca yorumlarda, İlhan İrem için organ bağışına destek olmak adına paylaşım yapılmadığı bile yazıldı.

Doktoru Prof. Dr. İbrahim Özkan Akıncı, ‘Son yıllarda böbrek yetmezliğine eşlik eden kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı vardı. Son iki aydır da yoğun bakımda tedavi görüyordu. Organ bekleme listesinde değildi, zaten organ nakli olabilecek durumda değildi’ açıklaması ile bu iddialara nokta koydu.

'Masumiyet bu alemde en büyük hazine'

Gözyaşlarıyla gönderdiği maili okudu’Masumiyet bu alemde en büyük hazine’Haberi Görüntüle

TEDAVİSİ BEŞ MİLYON TL TUTTU!

İlhan İrem’in tedavisi aslında üç yıldır sürüyordu ve bu süreçte tedavisi için beş milyon TL harcandı ve bu masraflar MSG’nin sağlık sigortası tarafından karşılandı. Yani meslek birlikleri de elinden gelen her şeyi yaptı. Merak edenler MSG’yi arayıp konuyu araştırabilir.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman İlhan İrem, tabutunun Türk bayrağına sarılmasını, kendisi için Atatürk Kültür Merkezinde bir tören yapılmasını ve Aşiyan Mezarlığı’na defnedilmeyi vasiyet etmişti.

‘Konuşamıyorum’ ‘Anlasana’ ‘Yazık oldu Yarınlara’ gibi unutulmaz eserlere imza atan sanatçı, 30 Temmuz Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü şarkıcının üç vasiyeti de yerine getirildi.

'Sen hiç sensiz kalmadın ki'

Taziye mesajları peş peşe geldi’Sen hiç sensiz kalmadın ki’Haberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.