Kavala’da uçak düştü! İlk fotoğraflar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 00:51

Kavala’da uçak düştü! İlk fotoğraflar

Kavala’da uçak düştü! İlk fotoğraflar
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2022 - 12:49

1070 Okuma

Paleochori köyünde yaşayanlar için sakin bir Cumartesi akşamıydı. Temmuz sıcağında herkes evlerine çekilmişti, ta ki gökyüzünden duyulan sese kadar.

Aceleyle dışarı çıkanlar alev alev yanan bir uçak gördüler, yangına patlama sesleri eşlik ediyordu. Saniyeler içinde uçak çakıldı, yeri titreten bir patlama oldu.

Yunanistan’ın kuzeyindeki Kavala’da bir kargo uçağı düştü. Resmi televizyon ERT, uçağın bir Ukrayna şirketine ait Antonov An-12 olduğunu bildiriyor.

Sırbistan’dan havalanan uçak Ürdün’e doğru giderken pilot Yunan hava sahasında acil iniş izni istedi. Sırbistan’ın Niş Havaalanından kalkan uçağın Kosova ve Kuzey Makedonya’yı geçtikten sonra Yunanistan’ın Limnos Adası semalarında arızalandığı bildiriliyor.

Pilot kuleye bir motor problemi yaşadığını söylerken uçakla bağlantı koptu. Yunan medyasının ekrana getirdiği görüntülerde, dev askeri nakliye uçağının yere çakılmadan önce yanmaya başladığı görüldü.

ERT’ye konuşan Kavala sakini Giorgos Archontopoulos, “Cumartesi akşam saat 22.45 sularıydı, bir uçak motoru sesi duymak benim için sürpriz oldu. Dışarı çıkıp baktığımda uçağın motorunun yandığını gördüm” dedi. Görgü tanıkları ayrıca çok sayıda patlama sesi duyduklarını da söylüyor.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

Batı Trakya’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kavala yakınlarında uçak yere çarpar çarpmaz büyük bir patlama gerçekleşti.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

TEHLİKELİ MADDE TAŞIYORDU

Yunan devlet televizyonu ERT, 12 ton kargo taşıyan uçakta muhtemel tehlikeli madde bulunduğunu bildirdi. Bir itfaiye görevlisi de, uçağa tehlikeli maddeler taşıyor gibi yaklaştıkları bilgisini verdi.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

İLK FOTOĞRAFLAR

Uluslararası haber ajansı Associated Press (AP), Kavala’ya bağlı Paleochori köyündeki bir mısır tarlasına düşen uçaktan ilk fotoğrafları dünyaya servis etti. Fotoğraflarda, Antonov kargo uçağının paramparça olduğu göze çarpıyor.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

İTFAİYECİLER ENKAZA YAKLAŞAMADI

Çok sayıda itfaiyeci ve mühendisi olay yerine sevk eden Yunan yetkililer, özel afet müdahale birimi uçak kazasını soruşturacaklarını duyurdu.

BBC, itfaiye ekiplerinin ilk etapta devam eden patlamalar nedeniyle uçağın enkazına yaklaşamadıklarını aktarıyor. Yerel medyaya yansıyan detaylar arasında, uçağın düştüğü bölgede yoğun şekilde yanık yakıt kokusu hissedildiği de var.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

SEKİZ MÜRETTEBAT VARDI

İtfaiye ekipleri uçakta sekiz kişi olduğunu doğruladı.

Uçağın düştüğü yaklaşık 80 bin nüfuslu Kavala, Batı Trakya’nın en önemli şehirlerinden biri.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

HENÜZ AÇIKLAMA YOK

Şimdiye kadar kazaya ilişkin Ukrayna, Sırbistan veya Ürdün’den bir açıklama yapılmış değil.

Kavalada uçak düştü İlk fotoğraflar

ÇOK SAYIDA ÜLKE KULLANIYOR

Sovyetler Birliği tarafından 1973 yılına kadar üretilen Antonov An-12 kargo uçağı, An-10 nakliye uçağının askeri modeli. 20 ton kadar yük taşıyabilen turboprop uçak, halihazırda Ukrayna’nın yanı sıra Rusya, Çin, Belarus, Azerbaycan, Mozombik, Kırgızistan, Kazakistan, Sudan, Özbekistan, Yemen, Etiyopya gibi ülkeler tarafından kullanılıyor.

ABD’de askeri uçak düştü

Nükleer madde sorusuABD’de askeri uçak düştüHaberi Görüntüle

Peru’da turistleri taşıyan uçak ormana çakıldı

KURTULAN YOKPeru’da turistleri taşıyan uçak ormana çakıldıHaberi Görüntüle

Tek motorlu uçak Bursa'da sokağa düştü

PİLOT VE ÖĞRENCİSİ ÖLDÜTek motorlu uçak Bursa’da sokağa düştüHaberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.