Türkiye’den Japonya’ya taziye mesajları! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:09

Türkiye’den Japonya’ya taziye mesajları!

Türkiye’den Japonya’ya taziye mesajları!
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2022 - 13:54

1230 Okuma

Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe, Nara kentinde katıldığı etkinlikte suikasta uğradı. Saldırı sonucu yaralanan 67 yaşındaki Abe, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Japonya Eski Başbakanı, değerli dostum Şinzo Abe’nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Dostum Abe’nin ailesine, sevenlerine, tüm Japonya halkına ve hükûmetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, “Kardeş ülke Japonya’nın Türkiye dostu eski Başbakanı Abe Shinzo’nun silahlı saldırıda öldürüldüğü haberini üzülerek öğrendik. Abe’ye yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Japon halkı ve hükümetinin başı sağ olsun.

Sn Abe, Cumhurbaşkanımız ile kurduğu sıcak bağ ile Türk-Japon ilişkilerine güçlü katkılarda bulundu. “Türkiye, pek çok Japon için çok güzel bir kelimedir” diyen Abe, ülkemizde samimi bir iz bırakmıştır. Milletimizin hafızasında daima iyilikle hatırlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Japonya eski Başbakanı Sayın Shinzo Abe’nin menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir teessürle öğrendim.  Kederli ailesine ve tüm Japon halkına derin üzüntülerimi ve taziyelerimi iletiyorum. Türkiye, bu acı gününde Japonya’nın yanındadır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.