Tekneyle Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ’cüler yakalandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 10:08

Tekneyle Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ’cüler yakalandı

Tekneyle Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ’cüler yakalandı
Son Güncelleme :

30 Haziran 2022 - 20:33

1440 Okuma

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, MİT Bölge Başkanlığı ile koordineli yürütülen soruşturma sonucu Gümüldür Mahallesi Azmak mevkisinde, ‘FETÖ/PDY’ye üye olmak’ suçundan aranan bazı kişilerin Yunan adalarına kaçma hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı.

Dün sabah bölgeye giden ekipler, FETÖ/PDY’ye üye olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve yargılaması devam eden Doç. Dr. Ş.A. ile firari FETÖ hükümlüsü öğretmen M.G.’yi ‘Kardelen’ isimli tekne ile Sisam Adası’na geçmeye çalışırken yakaladı. M.G.’nin yanında kızı M.R.G.’nin (7) de olduğu öğrenilirken, geçişi organize ettiği belirlenen H.K. ile B.K. ise gözaltına alındı. 

ÖRGÜT ÜYELERİNİN KAÇMASINA YARDIM EDEN FETÖ’CÜ TUTUKLANDI

Edirne’de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma ve takip sonrası FETÖ üyelerinin Yunanistan’a kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen A.K.’yi yakaladı. Gözaltına alınan A.K.’nin, dosyalarındaki yargı kararları kesinleşmek üzere olan örgüt üyelerinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmasında yardımcı olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.K., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.