Seri katille evlenmek için evden kaçtı! Altında yatan sebep çok başka | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:36

Seri katille evlenmek için evden kaçtı! Altında yatan sebep çok başka

Seri katille evlenmek için evden kaçtı! Altında yatan sebep çok başka
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 12:39

1590 Okuma

Onlarca kişiyi öldürmüş bir seri katile âşık olma fikri kulağa çok tuhaf gelse de uzmanlar bu durumun oldukça fazla yaşandığını dile getiriyor. Öyle ki geçen aylarda 26 yaşındaki stajyer diş hekimi Rebecca Short’un ABD’nin Arizona eyalet hapishanesindeki 35 yaşındaki katil Manual Ovante Jr. ile evlenmesi bunun son örneklerinden oldu. Seri katillerle ilgili belgesellere takıntısı olan kadın, ailesine Disneyland’e gittiğini söyleyerek İngiltere’deki evden ayrıldı ve ABD’ye giderek evlendi. Yine 2017 yılında Paula Williamson isimli kadın da İngiltere’nin en azılı suçlusuyla evlilik kararı aldı. Evlilikleri 2 yıl kadar sürdükten sonra ise boşandılar.

Paula Williamson

Fransa’da yaşayan bir kadın da 2005 yılında soygun, adam kaçırma ve cinayet suçlarından hüküm giymiş Alan Wade ile evlilik kararı aldı. Ancak bu evlilikten daha da ilginci görüşmelerine hiçbir şekilde izin verilmezken, kadının evlendiği mahkûmdan çocuğunun olması. Çift böylesine bir evlilikten nasıl çocuk sahibi olduklarını açıklamadı.

Peki kadınlar böylesi tehlikeli adamlara neden ilgi duyuyor? Uzmanlar bunun ciddi bir psikolojik sorun olduğunun altını çiziyor. Araştırmalara göre böylesine bir evlilikten zevk alanların hayatlarında da bazı ortak noktalar var. İlk olarak birçoğu tehlikeli bir karakterle iletişim halinde olmanın heyecanını seviyor. Heyecan duygusu bir süre sonra dayanılmaz bir çekiciliğe dönüşüyor. Bu da mahkûmla paylaştıklarını ve ikilinin dünyaya karşı bir olmalarını romantikleştiriyor.

Genellikle bu tür ilişkilere yatkın kadınlar ailelerinden oldukça izole bir hayat sürdürüyor. Eğer aileleri katillerle olan ilişkilerini öğrenirse de ailelerinden tamamen kopuyorlar ve onlara karşı bir nefret besliyorlar. Böylelikle âşık oldukları katili hayatlarının odak noktası haline geliyor ve ondan başka kimseyle görüşmüyorlar. Zamanında ailelerinden hiç ilgi ve sevgi görmemiş olanlar yalnızlıklarını ilişki kurdukları katillerle bastırıyor. Katilin kendisiyle ilgilenen tek insan olduğunu düşünerek gitgide diğer kişilere karşı daha yabancı hale geliyorlar. Burada en tehlikeli olan şey bir müddet sonra katil tarafından sevildiğine inanan kadınların da onun işlediği suçlara da heyecan duyması oluyor. Yani aslında bu kadınların kendileri de aslında potansiyel olarak tehlikeli ve bu nedenle birlikte suç işleme ihtimalleri de yüksek.

‘ALTÜST EDİP HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ İZLERLER’

Seri katillerde ağır basan psikiyatrik tanının çoğunlukla “psikopati” olduğunu söyleyen Aile ve çift terapisti Tanya Vardar kişisel fonksiyon bozukluğundan dolayı ortaya çıkan psikopatinin çekici, manipülatif, duygusal yönden acımasız ve suç işleme potansiyeline sahip kişilik yapıları için kullanıldığını dile getirdi.

Narsistik kişilik özellikleri gösteren bu kişilerin insanları cezbeden bir öz güvenleri olduğunu, çoğu seri katilin sabit bir işinin yanı sıra işlerinde başarılı ve zeki karakterde olduklarını söyleyen Tanya Vardar, sözlerine şöyle devam etti:

ALINTI “Seri katiller kendilerini kurban olarak göstermek için duyguları ya da güvensizliklerini manipüle etmekte ustadırlar. Karmaşa ve drama yaratarak ilginçlik yapmak onlar için önemlidir. Önce kışkırtıp tartışma yaratır, sonra kurban rolüne bürünebilirler. İnsanların hayatını alt üst edip hiçbir şey olmamış gibi olan biteni izleyebilirler.”

‘FARKLI’ OLMAK HAZ VERİYOR

Karakteristik özelliklere bakıldığında bu kişilerin hayran olunası bir izlenim yarattığına değinen Vardar, kadınlar için seri katil erkeklerin çekici olmasının bir diğer sebebini ise, “Seri katiller cinayetlerinden haz alırlar. Haz duygusunu iyi bildikleri gibi karşılarındaki kişiye de bu duyguyu yaşatmayı iyi bilirler. Aynı zamanda tutundukları şeylere tutkulu halde bağlanırlar. Bu da ilişkilerde onları kusursuz bir bağlanan olarak gösterir” sözleriyle açıkladı.

Seri katillerin eşi ve sevgilisi olmuş kadınların ‘farklı’ olmalarından beslendiklerini ve bir suç makinasının yanında öldürülmeden kalmanın onlar için bir değer simgesi olduğunu vurgulayan Vardar, aynı zamanda âşık olduğu kişinin bir seri katil olduğunu bilmeyenlerin de olduğunu belirterek şunları ekledi:

ALINTI “Onun bunu yapabileceğine asla inanmadım, o kadar iyi ve o kadar kibardı ki gibi pek çok söylem duyarız. Pek çok farklı özellik gösterseler dahi seri katillerin temelde yaptıkları işlerden özellikle cinayetlerinden ‘başarı’ olarak bahsettiğini biliriz. Yanlarında olan eşleri sevgilileri ya da onlara hayran olanlar da bu cinayetleri başarı olarak görürler. Seri katillerle ilgili pek çok belgesel ve dizi yapılması da bundan.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.