Bekir Bozdağ’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘idam’ açıklaması soruldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 11:59

Bekir Bozdağ’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘idam’ açıklaması soruldu

Bekir Bozdağ’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘idam’ açıklaması soruldu
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 17:21

820 Okuma


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orman yangını çıkaranlara idam cezası gelmesi konusundaki açıklamalarına ilişkin Bakan Bozdağ, “Cezalarının yeniden ele alınmasında biz de fayda görüyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Toplantısı’na katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gitti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlamak üzere kamera karşısına geçen Bakan Bozdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangınlara ilişkin, basın mensuplarından birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idama yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine Bakan Bozdağ şu açıklamalarda bulundu:

“Orman yangınları her bir vatandaşımızı derinden üzmektedir. Şu anda Cumhurbaşkanımız dün yaptığı açıklama ile mevcut cezaların yeterli ve caydırıcı olmadığı konusunda kanaatini ortaya koydu.


“Cezaların yeniden ele alınmasında biz de Adalet Bakanlığı olarak fayda görüyoruz”

En ağır yaptırım olan idam yaptırımı dahil her yaptırımın bu konuda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şu anki mevzuatımıza göre kasten orman yakanlara verilen hapis cezasının alt sınırı 10 yıldan başlıyor, üst sınırı yok. Örgüt faaliyeti çerçevesinde orman yakanların suçu ise müebbet. Bu cezaların yeniden ele alınmasında biz de Adalet Bakanlığı olarak fayda görüyoruz.

Bekir Bozdağ’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘idam’ açıklaması soruldu VİDEO


“Cumhurbaşkanlığımızın konuşması bizim için talimattır”

Cumhurbaşkanlığımızın konuşması bizim için talimattır, bakanlık olarak çalışmaya başladık. Çalışmalarımız somutlaşınca Cumhurbaşkanımıza ve kamuoyuna açıklayacağız. TBMM elbette bu konuda gerekli adımları Cumhurbaşkanımızın ve bu çalışmalar çerçevesinde atacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yangın bölgesinde yaptığı açıklamalarda, “Caydırıcı bir ceza olmalı. Ben de diyorum ki ucu nere dayanıyor idama mı, idam olmalı.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ormanımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.