‘Öğrenci affı yetkisi Meclis’e ait’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 18:09

‘Öğrenci affı yetkisi Meclis’e ait’

‘Öğrenci affı yetkisi Meclis’e ait’
Son Güncelleme :

12 Haziran 2022 - 13:54

2100 Okuma

Özvar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

YKS’de yıllardır soru hazırlayan bir ekip bu soruların zorluk, kolaylık derecelerini belirliyor. YÖK ve ÖSYM’nin sorulara müdahale etme yetkisi yok. Ben de soruları merakla bekliyorum. 

Af çıkarma, affı yürürlüğe koyma yetkisi Meclis’imizindir. Meclis’teki ilgili partiler bu konuda bir çalışma yaptıkları takdirde biz YÖK olarak her türlü istenen bilgi, belge, datayı paylaşabiliriz. 

50/d konusunda mevzuat değişikliği gerekiyor. Bu değişiklikleri büyük ölçüde tamamlamış durumdayız. Cumhurbaşkanımız bu konuda destek sözü verdi. 

Öğretim elemanı profiline yeni zenginlikler katacağız. Çalışmalarıyla sanayiyi domine eden araştırmacıları üniversiteye afiliye etmek istiyoruz. 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.