Saatler içerisinde hayatı değişti! Vücudundaki morlukların sebebini öğrenince… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 03:38

Saatler içerisinde hayatı değişti! Vücudundaki morlukların sebebini öğrenince…

Saatler içerisinde hayatı değişti! Vücudundaki morlukların sebebini öğrenince…
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2022 - 23:09

2190 Okuma

Helaina Hillyard, vücudunun farklı yerlerinde gördüğü leke ve morlukları, ilk kez Kasım 2021’de üstüne değiştirirken fark etti. Önce geçici olduklarını düşündü ve üstünde çok durmadı. Ancak lekelerin birkaç saat sonra boyutları artmaya başladı ve farklı yerlerde de yayılmalar görüldü. Atletizm öğrencisi Hillyard, başlangıçta spordan kaynaklanan çürükler olduğunu düşündü, ancak kontrol için hastaneye gitmeye karar verdi. Doktorlar kan testi isteyince çıkan sonuca inanamadılar. Kan değerleri çok düşük olan genç kadın, acil servise yönlendirildi.

DOKTORDAN ALDIĞI HABERLE NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Doktorlar, cildindeki bu morlukların, iç kanamanın bir sonucu olduğunu dile getirdi. Başka bir hastaneye sevk edilen Hillyard, doktordan aldığı haberle adeta yıkıldı. Kendini oldukça zinde ve sağlıklı hisseden genç kadının, tek şikayeti vücudundaki lekeler ve morluklardı. Böylesine bir haberi hiç beklemeyen Hillyard, haberi aldığında ne yapacağını bilemedi. Aynı zamanda basketbolcu da olan genç kadın, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olduğunu düşünürken, verilen habere ‘İnanamadım ve şoktaydım’ diyerek tepki verdi. “Doktora gitmek için birkaç saat daha bekleseydim ölebilirdim” sözleriyle durumunun oldukça kritik bir seviyede olduğuna vurgu yapan genç kadına, doktorlar kan kanseri teşhisi koydu. Haberi ilk aldığında inanamayan Hillyard, “Acil servisteki doktor morlukları fark ettiğimden beri basketbol oynamadığım için son derece şanslı olduğumu söyledi çünkü kolayca beyin kanaması veya iç kanama yaşayabilirdim” dedi.

PAYLAŞTIĞI VİDEO 6 MİLYON İZLENMEYE ULAŞTI

 ‘Bin yıl düşünsem bunun çevremden birinin, hele de kendi başıma gelebileceğini düşünmezdim’ diyen Hillyard, teşhis koyulduğu anda tedaviye başladı. Helaina hemen kan nakli ve kemoterapi ile tedaviye başladı. Şu anda her 10 günde bir tedavi alıyor. Hillyard sağlığına öncelik vermeye karar verdi ve çalışmalarına ara verdi. Teşhis ve tedavi aşamasında durumunu anlatan bir TikTok videosu yayınladı. Kollarındaki ve bacaklarındaki morlukları gösterdiği video kısa sürede viral haline geldi.

Anlattıklarıyla TikTok’ta viral oldu! İğrençliği yaşam biçimi yaptıHaberi Görüntüle

Video, paylaşıldığından bu zamana 6 milyon izlenme ve 530 binin üzerinde de beğeni aldı. Videoyu izleyenlerden kimileri, kendilerinde de böylesi bir morluk olup olmadığını hemen kontrol ettiklerini yazarken, bir kullanıcı löseminin kızı 12 yaşındayken aynı belirtilerle ortaya çıktığını ancak kızının şimdilerde 25 yaşında kanseri yendiğini söyledi.

‘VİDEODAN SONRA HERKES KENDİ VÜCUDUNDAKİ MORLUKLARDAN ENDİŞE DUYDU’

Şok edici haberi almaktan korksa da, Helaina bunu atlatacağına ve iyileşeceğine inanıyor. Korkusuna rağmen, Helaina, konuyla ilgili farkındalığı da artırmak adına hikayesini sosyal medyada paylaşmak istedi. Helaina, “İşler ne kadar can sıkıcı görünürse görünsün, olaylara olumlu bir yerden bakmanın mümkün olduğunu herkese göstermek istedim” diyor ve ekliyor:

“Hikayemi sosyal medyada herkesle paylaştıktan sonra çok farklı tepkiler aldım. Bazı insanları istemeden korkuttum, bazı insanları da lekelerinin kanser olabileceği konusunda endişelendirdim. Ama aynı zamanda çok güzel destekleyici mesajlar da aldım ve bundan daha mutlu olamazdım.”

Lösemi nedir?

Beyaz kan hücreleriniz güçlü enfeksiyon savaşçılarıdır. Normalde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu şekilde düzenli bir şekilde büyür ve bölünürler. Ancak lösemili kişilerde kontrolsüz ve anormal miktarda beyaz kan hücresi üretilir. Lösemi semptomları genellikle belirsizdir. Erken lösemi semptomlarını gözden kaçırabilirsiniz,  çünkü bunlar grip ve diğer yaygın hastalıkların semptomlarına benzeyebilir. Bazen başka bir durum için yapılan kan testleri sırasında lösemi keşfedilir. Bilim insanları, löseminin kesin nedenlerini henüz bulabilmiş değil. Genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu olarak görülüyor.

 

Amber Heard’den şaşırtan Elon Musk itirafı! Davada skandal gelişmeHaberi Görüntüle

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.